Η γυμναστική είναι ή θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας. Όμως η σωστή γυμναστική είναι κάτι δύσκολο στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή και έμφαση. Το personal training έχει εξελιχθεί και αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Παρ όλα αυτά πως θα καταφέρουμε να βρούμε τον σωστό personal trainer;

Καταρχάς καλό θα ήταν να καταλάβουμε την διαφορά της γυμναστικής χωρίς εξειδικευμένο γυμναστή, από την γυμναστική σε ένα απλό καθημερινό γυμναστήριο της γειτονιάς, όπου ο ασκούμενος τρέχει πίσω από τον γυμναστή για να καταλάβει τι γράφει το πρόγραμμα που του έχει βγάλει το γυμναστήριο (βέβαια άλλο ένα copy-paste πρόγραμμα). Όταν βλέπουμε αυτές τις καταστάσεις μέσα στους χώρους των γυμναστηρίων είναι λογικό να απογοητευτούμε, να νιώσουμε πως δίνουμε χρήματα άσκοπα και χωρίς λόγο. Επίσης η αδιάφορη συμπεριφορά των περισσότερων γυμναστών που είτε λόγο του χρηματικού ανταλλάγματος των υπηρεσιών που προσφέρουν είτε των λιγοστών γνώσεων που έχουν (λόγω ιδιωτικών σχολών γυμναστικής που έχουν δημιουργηθεί) δεν μας βοηθάνε να επιτύχουμε τον σωστό τρόπο γυμναστικής που θέλουμε και σίγουρα τα μέγιστα αποτελέσματα που επιθυμούμε για τον εαυτό μας.

 

Δυστυχώς για τα γυμναστήρια ο personal trainer πρέπει να έχει ικανότητες,δυνατότητες και γνώσεις. Η γυμναστική εξελίσσεται, νέες μέθοδοι έρχονται. Τα γυμναστήρια είναι αναγκασμένα να βρίσκουν ότι καινούριο και καινοτόμο υπάρχει. Η εμπειρία ενός γυμναστή είναι σπουδαίο κομμάτι για την επιλογή του, όμως πρέπει να υπάρχει προσοχή γιατί μπορεί ο personal trainer να έχει επαναπαυθεί στις γνώσεις του και να μη προσπαθεί να μάθει τις καινούριες μεθόδους γυμναστικής που υπάρχουν. Επιβάλλεται να μιλήσουμε, να κάνουμε μια δοκιμαστική προπόνηση και να γίνει μια προσεκτική έρευνα αγοράς. Συνήθως λέμε πως ότι πληρώνεις παίρνεις, απλά στην Ελλάδα της κρίσης αυτό αρχίζει να μην ισχύει. Επιπλέον δημιουργούνται personal studios τα οποία ειδικεύονται στο personal training. Αυτό έχει απομακρύνει τον κόσμο από τα λεγόμενα μεγάλα γυμναστήρια, όμως σίγουρα υπάρχουν και τα άτομα που διστάζουν να πάνε είτε γιατί νομίζουν πως είναι μόνο για γυναίκες είτε γιατί πιστεύουν πως έχουν πολλές γνώσεις πάνω στην γυμναστική είτε γιατί ακούγεται ότι είναι πολύ ακριβά.

personal training outdoor

 

Η πραγματικότητα όμως για τα άτομα αυτά, που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη το personal training είναι άλλη. Ο personal trainer πρέπει να έχει την δυνατότητα να γυμνάσει εξίσου καλά μία γυναίκα όσο και έναν άντρα, ο personal trainer πρέπει να μπορεί, να μεταδώσει και να πείσει τον ασκούμενο για τις γνώσεις του. Αυτόν τον personal trainer αξίζει και πρέπει να έχετε. Διότι ο κάθε ένας μπορεί να ισχυριστεί πως έχει γνώσεις γυμναστικής και εμείς να θαμπωθούμε βλέποντας το σώμα του(φτιαγμένο από πρωτεΐνες ή στεροειδή), όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι ο κατάλληλος για το σώμα μας. Αρκετά personal studios εκτός του personal training έχουν δημιουργήσει ομάδες ατόμων γυμναστικής, τα λεγόμενα group training για να μειωθεί το κόστος ανά ασκούμενο. Οι ομάδες προπόνησης (group training)  για να είναι ορθές και αποτελεσματικές για όλους, θα πρέπει να βλέπουν τον κάθε ασκούμενο ως διαφορετικό μέλος σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα.

Ψάξτε,κοιτάξτε και δοκιμάστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Η γυμναστική δεν είναι μόνο για ομορφιά, μόνο για υγεία. Το στρες, το άγχος, η κατάθλιψη είναι τομείς τους οποίους δεν τους υπολογίζουμε.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining