Bigger.Faster.Stronger

TRX

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ FT

100%

TRAINING POWER

Τι είναι το TRX.

Το TRX (Total Body Resistance Exercise) είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους προπόνησής παγκοσμίως. Έγινε γνωστό το 2005 όπου πήρε το όνομα του από τον πρώην Ναυτικό των ΗΠΑ, Seal Randy Hetrick. Ο Seal σκέφτηκε να κάνει μια ολόκληρη προπόνηση με την χρήση ενός ιμάντα και τα κατάφερε. Το ΤΡΧ χρησιμοποιεί ασκήσεις με το σωματικό  βάρος για την ταυτόχρονη ανάπτυξη αντοχής, ισορροπίας, ευελιξίας και σταθερότητας του πυρήνα. οι επιστήμονες που έφτιαξαν τον ιμάντα  βασίστηκαν σε έρευνες μέσα από στρατιωτικά, ακαδημαϊκά και αλήτικα σε επαγγελματικού επιπέδου ιδρύματα , καθώς  συνεργάστηκαν με χιλιάδες αθλητές, personal trainers και ειδικούς του κλάδου. Διαβάζοντας παρακάτω θα ανακαλύψουμε πως λειτουργεί το trx, τρόποι εκγύμνασης ,ασκησιολόγιο  καθώς και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτού του είδους προπόνησης.

Ασκήσεις με trx.

Η προπόνηση με ιμάντες, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία επιλογών ασκήσεων. Διάβασε στις παρακάτω γραμμές κάποια βασικά πράγματα για το ασκησιολόγιο του Total Body Resistance Exercise που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι ή στο γυμναστήριο.

Οι κοιλιακοί είναι μια από τις βασικότερες μυικές ομάδες που γυμνάζονται με μια προπόνηση trx καθώς ενεργοποιούνται σε ολες τις ασκήσεις  για να εκτελεστεί σωστά η εκάστοτε άσκηση. Στην σανίδα – plank με τα πόδια στους ιμάντες, ιδίως όταν υπάρχει και κίνηση με τα πόδια η προσπάθεια για την διατήρηση της θέσης της λεκάνης γίνεται δυσκολότερη και ετσι η ενταση γινεται μεγαλυτερη.

Κατά την διάρκεια της άσκησης  με τους ιμάντες ενεργοποιούνται ολες οι μυικες ομάδες του κορμού, όπως είναι η πύελός, οι κοιλιακοί , η πλάτη και το στήθος .Αυτοι οι μυες ειναι υπευθυνοι για την σταθερότητα και την ισορροπια του σωματος μας. Οι μυες που αποτελουν τον κορμο βοηθουν έτσι  ωστε το σωμα μας να αποκτησει την ισορροπια που χρειαζεται για να εκτελεστεί σωστά μια άσκηση.Ακόμα και όταν γυμνάζουμε  κάποια μυικη ομάδα που δεν έχει σχέση με τον κορμο οι μύες της μέσης είναι συνεχως ενεργοποιημένοι.

Με το TRX η εκγυμναση στα πόδια έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να γυμνάζουμε το κάθε πόδι ξεχωριστά κ με διαφορετική ένταση. Έχοντας τοποθετήσει τα χέρια μας η αντίστροφα τα ποδια μας στον ιμάντα καταφέρνουμε μια εξαιρετική άσκηση η οποία  στοχεύει στο μεγαλύτερο μέρος των μυών των ποδιών. Το αποτέλεσμα της απομόνωσης των ποδιων είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ανισορροπιών στο σώμα, επιτρέποντας στους μύες και τις αρθρώσεις σε κάθε πόδι να αναπτυχθούν ανεξάρτητα – ενώ το ένα πόδι μπορεί να αντισταθμίζει το άλλο σε μια στάση. Το TRX ενδείκνυται για αρχάρια άτομα, αφού βοηθάει την κίνηση του σώματος κατά την διάρκεια της άσκηση.

Πως λειτουργεί το TRX;

προπόνηση με τους Ιμάντες

Ο γυμναστής ελέγχει  το τέμπο και την τεχνική, ώστε με αυτον τον τροπο να δει οτι λειτουργουν οι σωστοι μυεσ που θελουμε να γυμνάσουμε και να μη τραυματιστεί ο αθλούμενος. Οι ιμάντες έχουν την δυνατότητα προσαρμογής, αφού μπορούν να αλλάζουν το μέγεθος τους ανάλογα την άσκηση. Ιδανική διάρκεια προπόνησης ωστε να νιώθετε ευεξια στο σωμα σας ειναι  45-50 λεπτα.

Άσκηση με το Βάρος του Σώματος

Το TRX χρησιμοποιεί το σωματικό βάρος για να κάνει τις προπονήσεις πιο απαιτητικές. Πρόκειται για για έναν ρυθμιζόμενο ιμάντα , παρόμοιο με τον ιμάντα αλεξίπτωτου της SEAL. Τον ιμάντα μπορείτε να τον βρείτε στην αγορά είτε μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ομαδικό πρόγραμμα σε κάποιο γυμναστήριο. Αυτός ο τρόπος εκγύμνασης απευθύνεται σε ασκούμενους όλων των επίπεδων και ηλικιών.

personal training

Γιατι να γυμναστώ με Ιμάντες Προπόνησης και ποια είναι τα πλεονεκτήματα.

Το trx ειναι απο τα λιγα οργανα που μας δινουν την δυνατοτητα να εκμεταλλευτούμε το βαρος του  σωματος μας και αλλαζοντας την κλιση του να αυξανουμε η να μειωνουμε την επιβαρυνση για τους μυς μας.

✔️Το βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι μπορεί ο καθένας να γυμνάσει όλο το σώμα με όποια ένταση θέλει, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.

✔️Οι ιμάντες προπόνησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξαρτητα απο την ηλικια ή το φυλλο και να γίνει η προπονηση εξισου αποτελεσματικη.

✔️Βελτιωνει την μυικη δυναμη και την αντοχη του αθλούμενου και αυτο επιτυγχανεται με την αλλαγη της ταχυτητας στην εκτελεση της ασκησης.

✔️Η προπόνηση με ιμάντες είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη τεχνική εκγύμνασης και μπορεί να αναμιχθεί στο κανονικό πρόγραμμα εκγυμνασης σας για να το κανει πιο ενδιαφερον.

Για εναν αρχαριο τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα γιατι πρεπει να βρισκεται κατω απο την επιβλεψει ενος  γυμναστή, ενώ καποιος εμπειρος αθλουμενος μπορει να παρει ιδεες ακομα και απο το διαδικτυο.

  • Το μονο μειονέκτημα που μπορει να προσαψει καποιος ειναι οτι έχει απαιτητικό ασκησιολόγιο. Απαιτει καλό έλεγχο του σώματος, ισορροπία, δυνατές αρθρώσεις και συντονισμό. Παντα ο αρχάριος  πρεπει να ξεκιναει με ενα ευκολο ασκησιολογιο και προοδευτικα να αυξάνει την δυσκολια.

ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ TRX.

Οι ιμάντες αυξάνουν την αντίσταση του βάρους του σώματος αξιοποιώντας τη βαρύτητα του και για την κάθε  κίνηση χρειάζεται  η ισορροπία. Με αυτόν τον τρόπο πολλαπλασιάζεται η μυϊκή δύναμη που ασκεί ο αθλούμενος. Σε συνδυασμό λοιπόν με την ταχύτητα που εκτελείται η κάθε άσκηση η καύση λίπους γίνεται όλο και μεγαλύτερη πράγμα που βοηθάει στην γράμμωση του σώματος του. Η κυκλική προπόνηση με ιμάντες είναι το ιδανικότερο για να πετύχει κανείς το στόχο του. Το πρόγραμμα αποτελείται από 6  ασκήσεις για διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Εάν οι ασκήσεις είναι και συνδυάστηκες γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η εκτέλεση του. Πρέπει να εκτελέσει κάποιος και  τις 6 ασκήσεις την μία μετά την άλλη, σε κυκλική μορφή. Η κάθε άσκηση έχει διάρκεια 1 λεπτό. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των ασκήσεων, ξεκουραζόμαστε 2 λεπτά και εκτελούμε πάλι από την αρχή. Το ιδανικό είναι να γίνουν  5 ίδιοι  κύκλοι. Πολύ σημαντικό  είναι στην αρχή να γίνει ένα καλό ζέσταμα και στο τέλος της προπόνησης η αποθεραπεία.

Ένα παράδειγμα μιας trx workout είναι η εξής:

1 Άσκηση : Ανοιχτή κωπλατική με κάθισμα για πλάτη

2 Άσκηση  : PUSH UPS για Στήθος

3 Άσκηση : SQUATS  με αναπήδηση

4 Άσκηση :TRX Powerpull 

5 Άσκηση : Εκτάσεις Τρικέφαλων

6 Άσκηση : Σανίδα με πόδια στους Ιμάντες

Διαλειμματικη Προπόνηση με Ιμάντες.

Το βασικότερο  χαρακτηριστικό της προπόνησης HIIT (High-Intensity Interval Training) είναι η εναλλαγή ασκήσεων πολύ υψηλής έντασης με σύντομα διαστήματα ανάπαυλας ή πολύ ήπιας προσπάθειας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τύπους προπονήσεων, όπως το trx. Η διάρκεια μίας υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης είναι συνήθως τα 30 λεπτά, οπότε αν δεν έχεις πολύ χρόνο αλλά θες γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα κάποιο HIIT πρόγραμμα ίσως είναι το ιδανικό.

Αυξάνει την αντοχή, ενδυναμώνει τους μυς, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην καύση λίπους αλλά και στην γράμμωση. Βελτίωνει  την μυϊκή δύναμη, αλλά και την καρδιαγγειακή λειτουργία. Με το Total body Resistance Exercise γυμνάζεται ο κορμός, οι κοιλιακοί μυς και πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις.

Τι μας προσφέρουν οι Ιμάντες Γυμναστικής

✔️Ιδιοδεκτικότητα (τη δυνατότητα που έχει το κεντρικό νευρικό σύστημα να φέρνει σε επαφή και να συντονίζει τα διάφορα τμήματα του σώματος μεταξύ τους)

✔️Κιναισθητική ικανότητα (την ικανότητα του σώματος να συντονίζει την κίνηση και να αντιλαμβάνεται τη θέση του στο χώρο και το χρόνο)

✔️Ισορροπία και δυνατότητα αύξησης της δύναμης του κορμού και ιδιαίτερα των κοιλιακών μυών και ενίσχυση της αντοχής των αρθρώσεων, χωρίς αυτές να επιβαρύνονται.

✔️Ευκαιρία για ενεργοποίηση των μυϊκών ομάδων που καταπονούνται κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας, έχοντας στόχο την προστασία και ενδυνάμωσή τους μέσω της άσκησης.

Η φιλοσοφία μας

Καταξιωμένοι personal trainers  στο χώρο του fitness είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου. Η δική μας προσπάθεια εκμάθησης φιλοσοφίας και ασκήσεων,  μας καθιστά ικανούς και απόλυτα καταρτισμένους στη σωστή μετάδοση της.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

7 + 10 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining