Αν ψάχνετε για μια υπέροχη συνταγή για να σερβίρετε στο δείπνο με την οικογένειά σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε σολομό με πένες και μπρόκολο. Είναι ένα νόστιμο πιάτο που θα λατρέψουν όλοι. Η κρεμώδης σάλτσα άνηθου προσθέτει υπέροχη γεύση σε όλο το γεύμα. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αυτό το πιάτο στην κουζίνα σας.

Ζυμαρικά

Όταν συνδυάζετε ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο, παίρνετε ένα γεύμα που είναι χορταστικό και θρεπτικό. Εξάλλου, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο περίπου 15 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Είναι επίσης εύκολο να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τη συνταγή, ανάλογα με το πόσα θα σερβίρετε. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με μια πλευρά σαλάτας ή μπορεί να είναι ένα πλήρες γεύμα μόνο του. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για πολυάσχολες νύχτες της εβδομάδας και μπορεί να σερβιριστεί με τραγανό λευκό κρασί.

Το ψήσιμο ζυμαρικών με σολομό και μπρόκολο είναι μια εύκολη συνταγή για δείπνο που είναι ιδανική για οικογένειες εν κινήσει. Τα συστατικά περιλαμβάνουν σολομό, μπρόκολο, ζυμαρικά πένες, σάλτσα αλφρέντο και ξύσμα λεμονιού.

Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ξεκινήστε βράζοντας μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε αλάτι στο νερό. Βράζουμε το νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθεί το αποσύρουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί.

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το μπρόκολο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλάθι ατμομάγειρα για να βάλετε το μπρόκολο. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε καρότα ή κολοκυθάκια. Το μπρόκολο μπορεί να μαγειρευτεί στον ατμό ή να βράσει σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.

Τώρα, ας πάμε στη σάλτσα. Για αυτό, πρέπει να προσθέσετε μισό φλιτζάνι γάλα. Εάν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε ακόμη και να χτυπήσετε ένα πέστο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να μετρήσετε τα συστατικά καθώς προχωράτε.

Όσο είστε σε αυτό, μπορείτε να τρίψετε το τυρί. Η τριμμένη παρμεζάνα λειτουργεί καλύτερα, αλλά μια σφήνα λειτουργεί εξίσου καλά.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη σάλτσα alfredo και τον σολομό. Προσθέστε λίγο πιπέρι και αλάτι για γεύση. Θα πρέπει να προστεθεί μια πιτσιλιά χυμού λεμονιού και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Τέλος προσθέτουμε τη τηγανητή κάπαρη. Αυτά πρέπει να αποτελούν μέρος κάθε πιάτου.

Τέλος, γαρνίρουμε με ένα τσίλι αν θέλετε. Επίσης, προσπαθήστε να βρείτε λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Δυστυχώς, η προτριμμένη παρμεζάνα που αγοράζεται από το κατάστημα συχνά περιχύνεται με πρόσθετα για να μην κολλήσει μεταξύ τους.

Είτε αναζητάτε ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας είτε ένα ελαφρύ γεύμα για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες, αυτό το κέικ ζυμαρικών με σολομό και μπρόκολο είναι ο καλύτερος τρόπος.

Κρεμώδης σάλτσα άνηθου

Αν αγαπάτε τον σολομό και τον άνηθο, τότε θα θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη νόστιμη σάλτσα. Μπορείτε να σερβίρετε τη σάλτσα με λαχανικά ή με ζυμαρικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Είναι μια εύκολη συνταγή.

Πρώτα, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα συστατικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φρέσκο ​​είτε αποξηραμένο άνηθο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε άνηθο. μπορεί να αντικατασταθεί με μαϊντανό, εστραγκόν ή ακόμα και μια πινελιά κρέμας φρέσκου.

Θα χρειαστείτε επίσης ελαιόλαδο και βούτυρο. Αυτά είναι απαραίτητα για τη σάλτσα. Απλά προσθέστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε το σκόρδο σας ψιλοκομμένο. Αφήστε το σκόρδο να ψηθεί για 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να κόψετε τον σολομό σας σε μεγάλα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε κάθε κομμάτι. Βάλτε το δέρμα προς τα κάτω και ψήστε και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά. Όταν αναποδογυρίζετε τον σολομό σας, θα θέλετε να τον αλείψετε με το βούτυρο. Αυτό θα του δώσει ένα πλούσιο, γευστικό παλτό.

Μετά το μαγείρεμα, θα θέλετε να αφαιρέσετε το ψάρι σας από το τηγάνι και να το τοποθετήσετε σε ένα πιάτο. Για να τελειώσετε, θα χρειαστεί να προσθέσετε τον υπόλοιπο άνηθο. Ο άνηθος δεν είναι πολύ νόστιμος αν δεν βάλεις όλο τον άνηθο.

Για επιπλέον μπόνους, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες, αλλά έχετε υπόψη σας ότι ο άνηθος θα μαραθεί αν τον αφήσετε στο ψυγείο.

Εκτός από την κρέμα και τον άνηθο, θα χρειαστείτε και λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού. Αυτά θα ελαφρύνουν την κρέμα και θα προσθέσουν μια νότα λεμονιού. Επίσης, θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο γάλα στη σάλτσα για να πήξει.

Προσθέτοντας λίγο κρασί στη σάλτσα θα προσθέσετε μια λεπτή γεύση. Κρατήστε την ποσότητα του κρασιού στο ελάχιστο, καθώς το πολύ μπορεί να καταστρέψει τη σάλτσα.

Τέλος, θα χρειαστεί να ρίξετε τον μαγειρεμένο σολομό και τα ζυμαρικά σας στην κρεμώδη σάλτσα άνηθου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα μαζί. Σερβίρετε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φέτες λεμονιού.

Καρυκεύματα

Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό, γευστικό γεύμα, δοκιμάστε καρυκεύματα για σολομό με πένες και μπρόκολο. Αυτό το πιάτο είναι υπέροχο ως ένα ελαφρύ δείπνο, και είναι επίσης εύκολο να το φτιάξετε. Η χρήση του μπατζελάκι με τα πάντα του δίνει μια μοναδική αλμυρή γεύση.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή: μπρόκολο, σάλτσα πέστο, ζυμαρικά πέννες, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και τυρί παρμεζάνα. Το καλύτερο είναι ότι αυτή η συνταγή μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από 30 λεπτά! Κάνει επίσης τρία ελαφριά και υγιεινά γεύματα!

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα πέστο σας, ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τα λαχανικά σας σε μπουκετάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι χαμηλό σε θερμίδες. Ωστόσο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με άλλα λαχανικά, όπως καρότα ή κολοκυθάκια.

Στο μεταξύ, κόβουμε στη μέση ένα μέτριο κόκκινο κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Ανάλογα με την προτίμησή σας, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τύπο κρεμμυδιού είτε να το αλλάξετε χρησιμοποιώντας ασκαλώνια.

Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια, προσθέστε το μπρόκολο. Το ανακατεύουμε και το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε το να ψηθεί για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Για τη σάλτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κρέμα είτε γάλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή και τη μισή με παχιά κρέμα. Συνιστάται μια μικρή ποσότητα κορν φλάουρ ή καλαμποκάλευρο.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε τέσσερα φιλέτα σολομού. Τα αλατοπιπερώνουμε. Αλείψτε τους πάτους με λίγο σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε για τέσσερα λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά το ψάρι και να γίνει αδιαφανές εσωτερικά.

Τέλος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε τα υλικά με το χέρι, αν θέλετε.

Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, μπορείτε να προσθέσετε τα ζυμαρικά σας με τον σολομό. Σερβίρετε αυτό το νόστιμο, θρεπτικό πιάτο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για δείπνο το βράδυ.

Αν δεν σας αρέσει το πέστο, μπορείτε απλά να ρίξετε τα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα. Άλλες ιδέες περιλαμβάνουν την προσθήκη μερικών κατεψυγμένων μπιζελιών.

Διατροφικές πληροφορίες

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο, υγιεινό γεύμα, μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε σολομό με πένες και μπρόκολο. Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και μπορείτε να τη σερβίρετε για τρία ελαφριά γεύματα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τα οφέλη του μπρόκολου για την υγεία της καρδιάς. Μπορείτε να επιλέξετε να ψήσετε τον σολομό για λίγα λεπτά πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο ή μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα στο μάτι της κουζίνας σας. Και οι δύο επιλογές είναι νόστιμες και σας επιτρέπουν να απολαύσετε αυτό το γεύμα σε μια πολυάσχολη εβδομάδα.

Για να ξεκινήσετε τη συνταγή, θα πρέπει να ξεκινήσετε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε το για λίγα λεπτά. Όταν αρχίσει να ροδίζει, αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κόψετε ένα κρεμμύδι σε φέτες και να το ψήσετε στην ίδια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει, μπορείτε να προσθέσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον αρακά. Συνεχίστε να τα μαγειρεύετε για λίγα λεπτά. Τέλος, θα θέλετε να προσθέσετε την κρέμα και το αλάτι.

Μόλις η κρεμώδης σάλτσα είναι έτοιμη, μπορείτε να προσθέσετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι καλά ψημένα και ότι τα ζυμαρικά είναι al dente. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε το σολομό και να προσθέσετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο στο ίδιο τηγάνι. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραψήσετε τα ψάρια, καθώς είναι σημαντικό να αποφύγετε τις τροφιμογενείς ασθένειες.

Οι διατροφικές πληροφορίες για αυτό το πιάτο είναι μια εκτίμηση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιείτε. Για πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, τον επαγγελματία υγείας ή τον κατασκευαστή του προϊόντος. Γενικά, αυτό το πιάτο περιέχει περίπου 58 γραμμάρια υδατάνθρακες, 7 γραμμάρια φυτικών ινών και 52 γραμμάρια λίπους. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη και χοληστερόλη, αυτό το γεύμα είναι ίσως η πιο θρεπτική επιλογή.

Αν και αυτό το πιάτο είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το πιάτο είναι υψηλότερο σε νάτριο και λιπαρά από άλλα πιάτα ζυμαρικών. Επομένως, είναι καλύτερο να περιορίσετε την πρόσληψή σας στη συνιστώμενη ποσότητα.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

12 + 15 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining