YΛIKA
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
- 2-3 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
EKTEΛEΣH:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να ζεσταθεί. Χωρίς να έχει βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα το πλιγούρι ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Όση ώρα περιμένουμε να γίνει το πλιγούρι, κόβουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου. Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ένα τρυπητό. Προσθέτουμε το πλιγούρι στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σαλάτα ταμπουλέ
Πλιγούρι
Η σαλάτα Bulgur tabbouleh είναι μια νόστιμη σαλάτα της Μέσης Ανατολής γεμάτη φρέσκα βότανα και λαχανικά. Μπορεί να σερβιριστεί ως ελαφρύ γεύμα ή ως συνοδευτικό. Τα συστατικά της σαλάτας είναι όλα υγιεινά και γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα.
Μια δημοφιλής σαλάτα tabbouleh φτιάχνεται με πλιγούρι και άνηθο. Η συνταγή χρησιμοποιεί επίσης χυμό λεμονιού για ζινγκ.
Το πλιγούρι είναι δημητριακός ολικής αλέσεως. Μπορεί να αγοραστεί χύμα στα περισσότερα παντοπωλεία. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να μουλιάσετε το πλιγούρι σε νερό για λίγα λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ψήσετε σε βραστό νερό.
Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα, στραγγίστε την περίσσεια νερού από το μουλιασμένο πλιγούρι. Βάζετε το στραγγισμένο πλιγούρι σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το πλιγούρι να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ρίξετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού κρυώσει το πλιγούρι, το συνδυάζουμε με ένα στραγγισμένο αγγούρι, μαϊντανό και δυόσμο. Για επιπλέον γεύση, ανακατέψτε λίγο καλά ψιλοκομμένο ωμό σκόρδο.
Αν προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πλιγούρι με κινόα. Η κινόα μπορεί να μαγειρευτεί χωρίς την πικρία και είναι μια επιλογή χωρίς γλουτένη.
Εκτός από το πλιγούρι, η σαλάτα έχει ένα μείγμα από μέντα, μαϊντανό και ντομάτες. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται στο ντύσιμο. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για έως και τέσσερις ημέρες.
Η σαλάτα Bulgur tabbouleh είναι πικάντικη, γευστική και δροσιστική. Είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα που μπορεί να γίνει σε μόλις τριάντα λεπτά.
Ανάλογα με το πόσο σερβίρετε, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις αναλογίες των συστατικών. Ο μαϊντανός είναι το κύριο βότανο σε αυτή τη σαλάτα, αλλά είναι προαιρετικό. Άλλα προαιρετικά βότανα περιλαμβάνουν μέντα και σκόρδο.
Ντομάτες
Η σαλάτα Tabbouleh είναι ένα πιάτο της Ανατολικής Μεσογείου, που συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό. Είναι ένα δροσιστικό, ελαφρύ γεύμα και είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτή η σαλάτα γίνεται με φρέσκα βότανα, χυμό λεμονιού, ντομάτες και πλιγούρι.
Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως με πίτουρο, ενδοσπέρμιο και φύτρο δημητριακών. Αυτό το είδος σιταριού μπορεί να μουλιαστεί σε νερό ή ελαιόλαδο και να μαγειρευτεί σε συνταγή. Η διαδικασία μουλιάσματος θα δώσει στο ταμπούλε μια πιο μασώμενη υφή.
Το πλιγούρι σιτάρι μπορεί να αγοραστεί στις αγορές της Μέσης Ανατολής και στο διαδίκτυο. Το εκλεκτό πλιγούρι είναι η καλύτερη επιλογή για σαλάτα.
Για αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ, ένα κουτάλι και μερικά άλλα αντικείμενα. Θα χρειαστείτε φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό, σκόρδο, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Επίσης, θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι.
Αρχικά κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ντομάτες βιολογικής καλλιέργειας. Αν οι ντομάτες είναι νερουλές, θα θελήσετε να τις στραγγίσετε.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το πλιγούρι με το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε να καθίσει για 30 λεπτά έως μία ώρα.
Μόλις ανακατέψετε το πλιγούρι, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ξεκινήστε με το σκόρδο. Χρησιμοποιήστε μια πρέζα σκόρδο για πρόσθετη γεύση. Προσθέστε περισσότερα εάν χρειάζεται.
Αφού είναι όλα τα υλικά στη θέση τους, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Από πάνω ρίχνουμε αγγούρι και δυόσμο. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού για να διατηρήσετε τις γεύσεις.
Πριν το σερβίρετε, θα θέλετε να προσθέσετε λίγο αλάτι για να δέσουν όλες οι γεύσεις μεταξύ τους. Επίσης, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικές πιπεριές τσίλι.
Σερβίρετε αυτή τη σαλάτα ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φαλάφελ, ζεστή πίτα ή μερικές ελιές για ένα πλήρες γεύμα.
Μπορείτε επίσης να καταψύξετε αυτό το πιάτο. Απλά φροντίστε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο.
Πράσινα κρεμμύδια
Το Tabbouleh είναι μια νόστιμη μεσογειακή σαλάτα που φτιάχνεται με ντομάτες, μαϊντανό και πλιγούρι. Είναι ένα δροσιστικό πιάτο που είναι ιδανικό για καλοκαιρινές συγκεντρώσεις. Ένα υπέροχο συνοδευτικό ή ορεκτικό, το ταμπουλέ είναι επίσης εύκολο να το φτιάξετε.
Το βασικό συστατικό του ταμπουλέ είναι ο μαϊντανός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία βοτάνων για να βελτιώσετε τη γεύση, συμπεριλαμβανομένου του κόλιανδρου και του άνηθου. Ο σγουρός μαϊντανός λειτουργεί καλύτερα για αυτό το πιάτο.
Θα χρειαστείτε επίσης ντομάτες, πλιγούρι σιτάρι, ελαιόλαδο και λεμόνι. Εάν προτιμάτε μια έκδοση χωρίς γλουτένη, η κινόα μπορεί να αντικατασταθεί.
Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τις ντομάτες. Φροντίστε να είναι ώριμα για καλή γεύση. Στραγγίστε τυχόν περιττό χυμό. Μόλις ψιλοκόψετε τις ντομάτες, προσθέστε τον μαϊντανό.
Στη συνέχεια, κόψτε το πράσινο κρεμμύδι. Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε μια νότα φρεσκάδας.
Αφού όλα τα υλικά είναι έτοιμα, ανακατεύουμε μέσα το λεμόνι. Ο χυμός λεμονιού παρέχει οξύ και βοηθά στη διατήρηση των γεύσεων.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπόρους ροδιού σε αυτή τη σαλάτα το χειμώνα. Η πιπεριά είναι μια άλλη καλή προσθήκη.
Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε την αγαπημένη σας πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή αρνί. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ψητά kabob ή shawarma σε αυτή τη συνταγή.
Στη συνέχεια, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορείτε να προετοιμάσετε τα υλικά έως και δύο ημέρες νωρίτερα. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τις ντομάτες και το dressing.
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, συνδυάστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε απαλά. Προσθέστε περισσότερο λεμόνι αν χρειάζεται για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις.
Μπορείτε να σερβίρετε αυτή τη νόστιμη και υγιεινή σαλάτα με μια πλευρά από μαρούλι ή λάχανο. Αν θέλετε να διατηρήσετε το ταμπουλέ σας κρύο, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο έως και τέσσερις ημέρες.
Σκόρδο
Αν αγαπάτε τις γεύσεις της Μεσογείου, θα απολαύσετε αυτή τη σαλάτα ταμπουλέ. Είναι φτιαγμένο με φρέσκα λαχανικά, βότανα και πλιγούρι. Εκτός από νόστιμο, είναι και υγιεινό.
Το Tabbouleh είναι μια παραδοσιακή λιβανέζικη σαλάτα. Το πλιγούρι σιτάρι είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που χρησιμοποιείται συνήθως σε πιάτα της Μέσης Ανατολής. Αυτός ο ελαφρύς κόκκος μαγειρεύεται εύκολα και κάνει ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.
Ο μαϊντανός είναι βασικό συστατικό του ταμπουλέ. Προσθέτει μια πιπεράτη και πικρή γεύση στο πιάτο.
Το σκόρδο είναι ένα άλλο σημαντικό συστατικό. Μπορεί να προστεθεί σε διαφορετικές ποσότητες. Ωστόσο, δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Για να ισορροπήσετε τη γεύση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού.
Εάν ανησυχείτε για μια δίαιτα με βάση το σιτάρι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πλιγούρι με κινόα. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό διαφορετικών κόκκων.
Το Ταμπούλι είναι ένα υγιεινό, νόστιμο συνοδευτικό που είναι γεμάτο φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως απλό, χορτοφαγικό ορεκτικό. Η σαλάτα φτιάχνεται εύκολα και μπορεί να διατηρηθεί για λίγες μέρες στο ψυγείο.
Όταν ετοιμάζετε το ταμπούλε σας, είναι σημαντικό να μουλιάζετε το πλιγούρι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε ένα πιο ευαίσθητο είδος ταμπουλέ, θα χρειαστεί να μουλιάσετε το πλιγούρι για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Πριν προσθέσετε τα υλικά στο μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μαζί. Μόλις σχηματιστεί το ντρέσινγκ, το περιχύνουμε με το πλιγούρι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον μαϊντανό και τον δυόσμο στο μπολ. Αυτά τα δύο φρέσκα βότανα θα προσθέσουν μια επιπλέον γροθιά γεύσης και λαμπερό χρώμα στο ταμπουλέ.
Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε τις ντομάτες. Ιδανικά, θα σερβίρετε αυτή τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά θα έχει καλύτερη γεύση αν μπορείτε να το αφήσετε να καθίσει για μερικές ώρες.
Σάλτσα
Το Tabbouleh είναι μια παραδοσιακή λεβέντικη σαλάτα που παρασκευάζεται με πολύ φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρεται συχνά μαζί με φαλάφελ, χούμους και ψητά κεμπάπ. Τα συστατικά περιλαμβάνουν ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια και πλιγούρι σιτάρι. Παραδοσιακά, είναι καρυκευμένο με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλάτι. Ωστόσο, υπάρχει μια ποικιλία παραλλαγών. Μερικοί αντί για πλιγούρι προσθέτουν μαρούλι ή σιμιγδάλι.
Πρόκειται για μια νόστιμη σαλάτα που μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για λίγες μέρες. Η γεύση ενισχύεται με την προσθήκη έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και λεμονιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το ντρέσινγκ από πριν και να το παγώσετε.
Μια απλή σαλάτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, το ταμπούλι μπορεί να γίνει με μια ποικιλία λαχανικών και βοτάνων. Η προσθήκη φέτας στο μείγμα δίνει πιο απαλή υφή. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το πλιγούρι σιτάρι με κους κους.
Είναι εύκολο να γίνει. Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας τα λαχανικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κρεμμυδιού, ντομάτας και αγγουριού. Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ακόμα γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα πράσινο κρεμμύδι.
Μόλις ψιλοκόψετε τα λαχανικά, είστε έτοιμοι να ετοιμάσετε το πλιγούρι. Το πλιγούρι μοιάζει με ρύζι, επομένως είναι εύκολο να μαγειρευτεί. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μαγειρέματος που απαιτείται από τη συσκευασία. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
Αφού κρυώσει το πλιγούρι, είστε έτοιμοι να το προσθέσετε στη σαλάτα. Ρίξτε το στο ντρέσινγκ. Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο δυόσμο.
Εάν τρώτε γλουτένη, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε κινόα αντί για πλιγούρι. Η κινόα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Στην πραγματικότητα, είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Συνδεθείτε στην παρέα μας!
Bigger.Faster.Stronger.
Fitness Training
Αλλαξε το σωμα σου
Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.
Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.