Οφέλη των ρεβιθιών για την υγεία

Οι φυτικές ίνες στα ρεβίθια έχει βρεθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτή η ίνα διασπάται από τα βακτήρια στο έντερο και απελευθερώνει ένα λιπαρό οξύ βραχείας αλυσίδας που ονομάζεται βουτυρικό. Αυτό το λιπαρό οξύ εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου να πολλαπλασιαστούν και παρέχει ενέργεια στα κύτταρα της εντερικής επένδυσης.

Οι φυτικές ίνες στα ρεβίθια προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η κατανάλωση ρεβιθιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα ρεβίθια διασπώνται από τα βακτήρια του εντέρου σε βουτυρικό, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου. Αυτό το λιπαρό οξύ βοηθά επίσης στη διατήρηση της κανονικότητας και διατηρεί τα έντερα να λειτουργούν ομαλά.

Τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο προστατεύει το DNA των κυττάρων. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 200 έως 400 mcg φυλλικού οξέος κάθε μέρα είχαν 52 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου. Αυτές οι ποσότητες βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ρεβιθιών.

Ένα άλλο μεγάλο όφελος των ρεβιθιών είναι το υψηλό επίπεδο πρωτεΐνης και τα απαραίτητα αμινοξέα. Περιέχουν σχεδόν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Η πρωτεΐνη στα ρεβίθια βοηθά επίσης το σώμα να διατηρήσει τη μυϊκή του δύναμη και προάγει την υγεία των οστών. Περιέχουν επίσης μια μέτρια ποσότητα θερμίδων και μια υγιή δόση τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι διαλυτές φυτικές ίνες προάγουν τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου και βοηθούν την πέψη. Επιπλέον, οι διαλυτές φυτικές ίνες είναι ευεργετικές για τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Προλαμβάνει επίσης τη δυσκοιλιότητα και είναι χρήσιμο για τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης.

Ωστόσο, τα ρεβίθια μπορεί να προκαλέσουν κάποια πεπτική δυσφορία σε ευαίσθητα άτομα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αέρια, φούσκωμα και κοιλιακό άλγος εάν τρώνε ρεβίθια πολύ συχνά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το μούσκεμα των ρεβιθιών ή το πλύσιμο τους εκ των προτέρων μπορεί να ανακουφίσει την ενόχληση.

Οι φυτικές ίνες στα ρεβίθια προάγουν την υγιή πέψη προάγοντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Τροφοδοτεί τα καλά βακτήρια στο έντερο και βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα ρεβίθια περιέχουν επίσης σημαντικά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, το οποίο προστατεύει την καρδιά. Βοηθούν επίσης στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, η κύρια αιτία καρδιακών παθήσεων.

Τα ρεβίθια έχουν συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα LDL χοληστερόλης. Αυτό οφείλεται στην παρουσία των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στα ρεβίθια, τα οποία ανεβάζουν την HDL χοληστερόλη στο αίμα και μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Επιπλέον, τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου και καλίου, τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν σε πεπτικά προβλήματα όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Εάν ακολουθείτε δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε FODMAP, θα πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε ρεβίθια στη διατροφή σας.

Ο σίδηρος στα ρεβίθια βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου

Ο σίδηρος στα ρεβίθια είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία των οστών. Τα ρεβίθια έχουν 4,7 χιλιοστόγραμμα σιδήρου ανά μερίδα μισής κούπας. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ρεβίθια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ανεπάρκειας σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα των οστών, επομένως είναι σημαντικό να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες σιδήρου στη διατροφή.

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων μπορεί να αυξήσει την ποσότητα διατροφικού σιδήρου που απορροφά ένα άτομο. Οι ερευνητές εξέτασαν πάνω από 600 ηλικιωμένους και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων με σίδηρο αύξησε τα αποθέματά τους σιδήρου έως και τρεις φορές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ζάχαρη δεν συνιστάται για τη βελτίωση της απορρόφησης σιδήρου. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να συμβάλει στην παχυσαρκία και τον διαβήτη. Ωστόσο, η κατανάλωση μελιού και μελάσας blackstrap μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου στο σώμα.

Τα ρεβίθια περιέχουν μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των οστών. Είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά αυξάνουν το πεπτικό σύστημα, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να μειώσει την όρεξή σας, κάτι που θα οδηγήσει σε χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων. Τα ρεβίθια είναι επίσης πλούσια σε χολίνη, μια ουσία που βοηθά το σώμα σας να παράγει σημαντικές χημικές ουσίες για τη μνήμη, τη διάθεση και τον έλεγχο των μυών.

Τα ρεβίθια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI) και είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα ρεβίθια βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Και οι φυτικές ίνες στα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου σας, κάτι που είναι ευεργετικό για την υγεία σας.

Τα ρεβίθια περιέχουν επίσης σελήνιο, ένα μέταλλο που βοηθά στην αποτοξίνωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα σας. Το σελήνιο παίζει κρίσιμο ρόλο στη δραστηριότητα των ηπατικών ενζύμων και βοηθά το σώμα σας να απομακρύνει αυτές τις επικίνδυνες ενώσεις. Βοηθά επίσης στην προστασία από τον καρκίνο. Περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA. Το φυλλικό οξύ εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και αναστέλλει τους όγκους. Το σελήνιο είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το σώμα σας από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Το φυτικό είναι μια ένωση που βρίσκεται στην πρωτεΐνη σόγιας και εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου. Μελέτες έχουν δείξει ότι το φυτικό μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου κατά 50 έως 65 τοις εκατό. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέγετε τρόφιμα που έχουν χαμηλές ποσότητες αυτής της ένωσης. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο.

Ο σίδηρος παίζει καθοριστικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό και στην ανάπτυξη και ανάπτυξη. Η αναιμία μπορεί να προκύψει εάν δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο στη διατροφή σας. Η ανεπαρκής ποσότητα σιδήρου μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κόπωση, δύσπνοια, χλωμό δέρμα και κακή ανάπτυξη μαλλιών/νυχιών.

Η προσθήκη ρεβιθιών στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε περισσότερο σίδηρο στη διατροφή σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και αποτελούν εξαιρετικό υποκατάστατο του κρέατος σε πολλά πιάτα για χορτοφάγους. Περιέχουν επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Ο ψευδάργυρος στα ρεβίθια υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου και είναι απαραίτητος για τη διαδικασία κυτταρικής επιδιόρθωσης. Βοηθά επίσης στην προστασία του κολλαγόνου στο σώμα από βλάβες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες χρειάζονται 11 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου την ημέρα, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται οκτώ χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου την ημέρα. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται επίσης στα στρείδια, τους ξηρούς καρπούς και το κρέας.

Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου. Μισό φλιτζάνι ρεβίθια περιέχει 1,3 mg ψευδάργυρου. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια μερίδα φασόλια με 0,9 mg ψευδάργυρου. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι τα όσπρια μπορεί να περιέχουν φυτικά, τα οποία θα εμποδίσουν την απορρόφηση του ψευδαργύρου. Ωστόσο, αυτά μπορούν να μειωθούν με τη βλάστηση, τη ζύμωση και το μαγείρεμα των οσπρίων. Η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απορροφήσετε τον ψευδάργυρο πιο αποτελεσματικά.

Μια διατροφή πλούσια σε ολόκληρα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ρεβιθιών, είναι ευεργετική για την παραγωγή κολλαγόνου. Ο ψευδάργυρος βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου ρυθμίζοντας τις βιοχημικές οδούς. Συγκεκριμένα, ο ψευδάργυρος βοηθά στη μετατροπή ενός συγκεκριμένου αμινοξέος στο σώμα που ονομάζεται προλίνη σε υδροξυπρολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη διαδικασία σύνθεσης κολλαγόνου. Ο ψευδάργυρος βοηθά επίσης το σώμα να επουλώσει τις πληγές και να αποτρέψει τις μολύνσεις. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει την εξέλιξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Η κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη που υποστηρίζει το κολλαγόνο και περιέχει επίσης ψευδάργυρο και χαλκό. Τόσο ο ψευδάργυρος όσο και ο χαλκός βοηθούν στη διαδικασία μετατροπής αμινοξέων σε κολλαγόνο. Η κινόα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Και οι δύο βιταμίνες βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης των πληγών.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για τον οργανισμό. Διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές, βοηθά το σώμα να επουλώσει τις πληγές και διατηρεί τις αισθήσεις αιχμηρές. Είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου. Ωστόσο, οι χορτοφάγοι μπορεί να μην λαμβάνουν αρκετό ψευδάργυρο στη διατροφή τους.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

6 + 11 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining