Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα βραδινά γεύματα δεν είναι τα πιο υγιεινά γεύματα της ημέρας. Αν και μερικοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι είναι σε θέση να διατηρήσουν το βάρος τους με ένα βραδινό γεύμα, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το να τρώνε αργότερα μέσα στην ημέρα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία τους. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ο χρόνος που ένα άτομο τρώει συνδέεται με τον αριθμό των σωματιδίων της «κακής χοληστερόλης» στην κυκλοφορία του αίματος.

Έρευνα δείπνου της AFBF για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Γεωργικού Γραφείου (AFBF) δημοσίευσε πρόσφατα την 37η ετήσια έρευνα για το δείπνο των Ευχαριστιών. Η έρευνα έκανε τους αγοραστές σχετικά με το κόστος ενός παραδοσιακού γεύματος διακοπών. Σύμφωνα με την έρευνα, το πιο ακριβό γεύμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών που μπορεί να απολαύσει μια 10μελής οικογένεια θα τους κάνει πίσω περίπου 20% περισσότερο από πέρυσι.

Αν και η AFBF δεν έδωσε ακριβή στοιχεία, οι εκτιμήσεις της βασίστηκαν στα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από 250 εθελοντές αγοραστές της σε 38 πολιτείες. Ψώνιζαν για μια ποικιλία ειδών, όπως η γαλοπούλα, οι γλυκοπατάτες, η κολοκυθόπιτα και τα βακκίνια, μεταξύ άλλων φαγώσιμων. Προκειμένου να συντάξει την ετήσια έκθεση του AFBF για το δείπνο των Ευχαριστιών, η ομάδα εξέτασε τα πιο δημοφιλή είδη μενού, πόσο κόστισε η προετοιμασία του κυρίως πιάτου, το καλύτερο μέρος για να πάρετε μια γαλοπούλα και την πιο προσιτή κολοκυθόπιτα. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του μέσου εθνικού κόστους ενός γεύματος για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Για τον περίεργο αγοραστή, το AFBF δημιούργησε επίσης έναν ετήσιο υπολογιστή για το δείπνο των Ευχαριστιών που σας επιτρέπει να εισάγετε τις δικές σας πληροφορίες. Η αριθμομηχανή υπολογίζει το κόστος των πιο δημοφιλών πιάτων με βάση τις επιλογές σας. Αφού προσδιορίσετε το εύρος τιμών σας, μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές με τον εθνικό μέσο όρο. Χρησιμοποιώντας την αριθμομηχανή του AFBF, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε ποια πιάτα είναι τα φθηνότερα και ποια τα πιο ακριβά.

Το AFMF συλλέγει και αναλύει δεδομένα για το κόστος των ειδών τροφίμων και ποτών από το 1986. Με μια βάση δεδομένων με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια είδη τροφίμων και ποτών, το AFBF είναι σε θέση να παρέχει ένα αξιόπιστο σημείο αναφοράς για την τιμή ενός γεύματος για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Δεδομένου ότι το AFMF είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν χρειάζεται δωροδοκία για την παροχή αυτής της πολύτιμης υπηρεσίας.

Δύο νέες μελέτες δείχνουν ότι το φαγητό μέσα σε ένα παράθυρο 10 ωρών μειώνει τα σωματίδια της «κακής χοληστερόλης»

Δύο νέες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Cell Metabolism υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση φαγητού μέσα σε ένα παράθυρο 10 ωρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σωματιδίων της «κακής χοληστερόλης» στην κυκλοφορία του αίματος. Τα ευρήματα μπορεί να είναι χρήσιμα για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις δύο διαφορετικών διατροφικών σχημάτων στον μεταβολισμό υπέρβαρων εθελοντών. Οι συμμετέχοντες ανατέθηκαν τυχαία είτε σε πρόωρο είτε σε καθυστερημένο πρόγραμμα. Όσοι έτρωγαν αργότερα έκαιγαν λιγότερες θερμίδες. Είχαν επίσης πιο αργό μεταβολισμό. Και παρόλο που δεν έκαιγαν περισσότερες θερμίδες, εξακολουθούσαν να πεινούσαν.

Εκτός από τη δυνατότητά του να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης, η κατανάλωση εντός χρονικά περιορισμένου χρονικού διαστήματος μπορεί να ωφελήσει την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εναποθέσεις λίπους στις αρτηρίες και να συμβάλει στην αθηροσκλήρωση.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της κατανάλωσης εντός ενός χρονικά περιορισμένου διαστήματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Τα τριγλυκερίδια είναι λίπη στην κυκλοφορία του αίματος που χρησιμοποιούνται για ενέργεια. Όταν αυτά τα λίπη συσσωρεύονται στις αρτηρίες, μπορούν να προκαλέσουν σχηματισμό λιπαρών πλακών.

Η κατανάλωση φαγητού εντός χρονικά περιορισμένης περιόδου μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για την καρδιαγγειακή υγεία, επειδή μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των φορών που ένα άτομο παθαίνει καρδιακή προσβολή. Στη μελέτη, 137 πυροσβέστες στο Σαν Ντιέγκο συμμετείχαν σε μια μεσογειακή διατροφή 12 εβδομάδων.

Ως μέρος της μελέτης, ζητήθηκε από εθελοντές να καταγράφουν την όρεξή τους και άλλα μέτρα που σχετίζονται με την πείνα κάθε μέρα. Οι μισοί από τους εθελοντές ανατέθηκαν τυχαία να φάνε αργά το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συμμετέχοντες στην πρώιμη ομάδα έχασαν βάρος, εμφάνισαν βελτιωμένα επίπεδα χοληστερόλης και διαβήτη και εμφάνισαν λιγότερες διαταραχές της διάθεσης. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έτρωγαν αργότερα είχαν πιο πεινασμένο και πιο αργό μεταβολισμό, γεγονός που οδήγησε σε μεγαλύτερη πιθανότητα αποθήκευσης λίπους.

Επιδράσεις του καθυστερημένου φαγητού στην παχυσαρκία

Το καθυστερημένο φαγητό έχει συνδεθεί με αυξημένο σωματικό βάρος, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Νοσοκομείο Brigham and Women’s, διερευνά πώς το φαγητό επηρεάζει την όρεξη, την κατανάλωση ενέργειας και τις μοριακές οδούς στον λιπώδη ιστό.

Η μελέτη περιελάμβανε 16 υπέρβαρους ή παχύσαρκους συμμετέχοντες. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έτρωγε γεύματα με ελεγχόμενες θερμίδες στις 8 το πρωί και η άλλη έτρωγε τα ίδια γεύματα τέσσερις ώρες αργότερα.

Επιπλέον, οι ερευνητές έλεγχαν τον ύπνο και την έκθεση στο φως, καθώς και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Έγιναν εξετάσεις αίματος για τη μέτρηση της θερμιδικής δαπάνης και των επιπέδων λεπτίνης και γκρελίνης. Αυτές οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της πείνας και της όρεξης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν αργά έκαιγαν λιγότερες θερμίδες από όσους έτρωγαν νωρίτερα. Επιπλέον, το σώμα τους αποθηκεύει περισσότερο λίπος. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις μειωμένες ορμόνες κορεσμού στο αίμα τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρέχουν μια πιο λεπτομερή εξήγηση του μηχανισμού της παχυσαρκίας. Αποκαλύπτουν επίσης συγκλίνοντες φυσιολογικούς και μοριακούς μηχανισμούς.

Ο έλεγχος του ύπνου και της έκθεσης στο φως από τη μελέτη επιτρέπει στους ερευνητές να εξετάσουν προσεκτικά τις επιπτώσεις του καθυστερημένου φαγητού στον μεταβολισμό και στην ενεργειακή δαπάνη. Επιπλέον, το πρωτόκολλο επέτρεψε τη διεξοδική αξιολόγηση του λιπώδους ιστού. Πραγματοποιήθηκαν βιοψίες στα λιπώδη κύτταρα, γεγονός που επέτρεψε τη σύγκριση των γονιδιακών εκφράσεων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκάλυψαν την παρουσία γονιδίων που προάγουν την ανάπτυξη του λίπους. Ωστόσο, το μικρό μέγεθος δείγματος της μελέτης κατέστησε δύσκολη την εξαγωγή γενικεύσιμων συμπερασμάτων.

Συνολικά, τα ευρήματα της μελέτης συνάδουν με προηγούμενες μελέτες που δείχνουν μια σχέση μεταξύ του βραδινού φαγητού και του αυξημένου σωματικού βάρους. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις της καθυστερημένης κατανάλωσης φαγητού στην αποθήκευση λίπους οφείλονται στην αύξηση της λιπογένεσης.

Η κοινωνική διατροφή είναι ένας μηχανισμός κοινωνικού δεσμού

Τα οφέλη της κοινωνικής εστίασης έχουν αποδειχθεί από μια πληθώρα εμπειρικών ερευνών. Ενώ είναι πιθανό ότι η κοινωνική σίτιση χρονολογείται πριν από περισσότερα από 400 χιλιάδες χρόνια, τα σύγχρονα οφέλη είναι σχετικά πιο πρόσφατα.

Εκτός από την προώθηση των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, η κοινή χρήση φαγητού μπορεί επίσης να ενισχύσει τους δεσμούς της κοινότητας. Ένα από τα πρώτα παραδείγματα κοινής μαγειρικής βρέθηκε στον Homo Sapiens. Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα κοινής διατροφής σε άλλα είδη, που κυμαίνονται από γερβίλους μέχρι κοτόπουλα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι κοινές πρακτικές γευμάτων μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς και κοινωνικούς δεσμούς. Για παράδειγμα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μαζί σε ένα γεύμα έδειξαν υψηλότερες βαθμολογίες απόδοσης από εκείνους που έτρωγαν μόνοι τους.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που συμμετείχαν σε ένα ομαδικό γεύμα είχαν μια εκπληκτικά μετρήσιμη βελτίωση στην αποτελεσματικότητα της ομάδας εργασίας. Ένας άλλος βρήκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν με άλλους είδαν ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο κοινωνικής επιτυχίας και συντροφικότητας.

Μια έρευνα σε καταναλωτές διαπίστωσε ότι ο αριθμός των κοινωνικών συναντήσεων στο δείπνο ήταν μεγαλύτερος από ποτέ. Μεταξύ μιας ομάδας συμμετεχόντων, το 81 τοις εκατό ανέφερε ότι όλοι συμμετείχαν σε ένα ομαδικό γεύμα. Αυτό μπορεί να είναι καλό, καθώς ένα γεύμα μπορεί να είναι η πιο ανταποδοτική στιγμή της ημέρας.

Παρά τη φωτισμένη και περιποιημένη φύση της ανθρώπινης κατάστασης, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα στο να τρώμε με άλλους. Αυτά περιλαμβάνουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με φίλους και συγγενείς, καθώς και την κοινωνική ανταμοιβή της παροχής ουσιαστικής συνεισφοράς στο τραπέζι του δείπνου.

Το φαγητό μαζί είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό του χώρου εργασίας και μπορεί να είναι ένα όφελος για την παραγωγικότητα και την ευημερία.

Αρνητικά αποτελέσματα του νυχτερινού φαγητού

Το νυχτερινό φαγητό έχει γίνει το επίκεντρο της έρευνας τα τελευταία χρόνια. Έχει συσχετιστεί με αύξηση βάρους, κακή ποιότητα ύπνου, αντίσταση στην ινσουλίνη και μεταβολικό σύνδρομο. Ενώ μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας, μπορεί επίσης να διαταράξει τους φυσικούς ρυθμούς του σώματος.

Οι επιπτώσεις της νυχτερινής σίτισης στην καρδιομεταβολική υγεία είναι ακόμα άγνωστες. Μελέτες υποδεικνύουν ότι οι μεταβολικές συνέπειες του φαγητού τη νύχτα μπορεί να είναι πιο σοβαρές από εκείνες της ημερήσιας πρόσληψης.

Μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν το νυχτερινό φαγητό περιλαμβάνουν το είδος των τροφίμων που καταναλώνονται, το χρονοδιάγραμμα του φαγητού και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεται. Η επιλογή θρεπτικών τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων του νυχτερινού φαγητού. Το να έχετε ένα μικρό, θρεπτικό γεύμα πριν τον ύπνο μπορεί να ωφελήσει την καρδιαγγειακή και μεταβολική σας υγεία.

Ωστόσο, οι αρνητικές επιπτώσεις του νυχτερινού φαγητού έχει βρεθεί ότι είναι ιδιαίτερα έντονες σε παχύσαρκα άτομα. Η έρευνα δείχνει ότι το φαγητό τη νύχτα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, αντίστασης στην ινσουλίνη και προδιαβήτη.

Επιπλέον, εάν τρώτε κοντά στην ώρα του ύπνου, τα εσωτερικά ρολόγια του σώματός σας θα διαταραχθούν και τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα σας θα επηρεαστούν. Ακόμα κι αν φάτε ένα μικρό σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες πριν τον ύπνο, θα είναι λιγότερο πιθανό να φάτε υπερβολικά αργότερα το βράδυ.

Αν και υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη μακροπρόθεσμη επίδραση της νυχτερινής σίτισης σε υγιείς πληθυσμούς, τα πιθανά οφέλη από την κατανάλωση μικρών γευμάτων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πριν τον ύπνο έχουν αποδειχθεί. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη, η κατανάλωση ενός ροφήματος πλούσιου σε πρωτεΐνη πριν τον ύπνο βελτίωσε την ποιότητα των μυϊκών πρωτεϊνών των συμμετεχόντων τη νύχτα.

Αν και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων σχετικά με τις επιπτώσεις του νυχτερινού φαγητού στον ύπνο, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι επιζήμιο. Μια πρόσφατη ανασκόπηση μελετών διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίγες θερμίδες πριν τον ύπνο μπορεί να είναι ευεργετική για την απώλεια βάρους και μπορεί να χτίσει μυς.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

FITNESS TRAINING

ΕΠΙΛΟΓΗ

2 + 4 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

1 FREE ONLINE PERSONAL

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESS TRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining