Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων. Ο κάθε άνθρωπος εκτίθεται καθημερινά σε στρες καταστάσεις.Όταν κάποιος άνθρωπος νιώθει στρες το σώμα του είναι σε ένταση. Συναισθήματα, θυμού, απογοήτευσης και φόβου, όπως επίσης, οξυθυμία, κούραση και κατάθλιψη, κυριαρχούν και δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει ο άνθρωπος με συγκέντρωση.

Η σωματική άσκηση βοηθάει σημαντικά στη μείωση του άγχους, ιδιαίτερα ασκήσεις που περιέχουν λειτουργική προπόνηση αλλά και στην αποβολή του άγχους μέσω της σωστής γυμναστικής. Όσο περισσότερο γυμναζόμαστε τόσο μειώνουμε τις πιθανότητες να εμφανιστεί κάποιο είδους άγχους. Ο καλύτερος τρόπος μείωσης του άγχους με σωματική άσκηση είναι οι αθλητικές δραστηριότητες.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα που εξυπηρετεί το παραπάνω, είναι το γυμναστήριο. Η συμμετοχή στα προγράμματα σωματικής δραστηριότητας μειώνει τα συμπτώματα άγχους. Διαλέγοντας είτε να εκτονωθείς στο διάδρομο, στα όργανα είτε σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα, αμέσως το αίσθημα του στρες αρχίζει να μειώνεται. Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν πια αποδείξει, ότι η Γιόγκα για παράδειγμα μειώνει την υπερβολική ένταση και το χρόνιο άγχος. Ένας άλλος τρόπος μείωσης του στρες μέσω της γυμναστικής είναι το πιλάτες αλλά και διάφορες αθλητικές δραστηριοτητες έξω στην φύση η ακόμα και στην θάλασσα. Αναζωογονειτε το πνεύμα και ο άνθρωπος αλλάζει της εικόνες της καθημερινοτητας που μπορεί να τον στρεσάρουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις διαφαίνεται ότι η άσκηση προλαμβάνει την έναρξη των συμπτωμάτων του άγχους, αλλά και θεραπεύει τις αγχώδεις καταστάσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό, ακόμα και σε σύγκριση με άλλες φαρμακευτικές και ψυχαναλυτικές μεθόδους.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

15 + 2 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining