Αυτό είναι ένα εύκολο και νόστιμο γεύμα και θα ζητήσει η οικογένειά σας περισσότερα! Είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα για όσους έχουν περιορισμένη μαγειρική εμπειρία και θέλουν να επεκτείνουν το ρεπερτόριό τους!

Συστατικά

Το γεμιστό κοτόπουλο είναι ένα απλό και νόστιμο γεύμα. Θα χρειαστείτε μόνο λίγα εργαλεία και υλικά για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Πριν ξεκινήσετε, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε το κοτόπουλο. Το κοτόπουλο πρέπει να ξεπλυθεί και να στεγνώσει. Βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι κομμένο σε φέτες, όχι ολόκληρα κομμάτια. Αυτό θα σας επιτρέψει να βγάλετε το κοτόπουλο από το φούρνο πιο γρήγορα.

Αφού ετοιμάσετε το κοτόπουλο, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε τη γέμιση. Τα στήθη κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτή τη συνταγή. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ψητό, μπορείτε να το κάνετε αντ ‘αυτού. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε την αγορά ψησίματος που περιέχει φωσφορικό νάτριο ή καραγενάνη.

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά. Ξεκινήστε συνδυάζοντας τη φρυγανιά και το καρύκευμα Cajun σε ένα μικρό μπολ. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε τη γέμιση σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, μπορείτε να προσθέσετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσέξτε να μην υπερθερμανθεί το μείγμα. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα το κοτόπουλο, θα χρειαστεί να γυρίσετε το κοτόπουλο και να το ανακατεύετε τακτικά.

Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, θα χρειαστεί να μετακινήσετε το γεμιστό κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο μεταξύ, μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Μπορείτε να φτιάξετε μια σάλτσα κόκκινης πιπεριάς είτε σε επεξεργαστή τροφίμων είτε σε τηγάνι.

Μόλις γίνει η σάλτσα, μπορείτε να τη σερβίρετε με ψητά λαχανικά ή ψητό κοτόπουλο. Μια μερίδα ντρέσινγκ μπλε τυριού μπορεί επίσης να σερβιριστεί πάνω από το γεμιστό κοτόπουλο.

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες αλμυρές γεύσεις στο γεμιστό κοτόπουλο, μπορείτε να ανακατέψετε με μαγειρεμένο μπέικον ή προσούτο. Ή, μπορείτε να προσθέσετε μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα. Απλά φροντίστε να διατηρήσετε το μείγμα της γέμισης καλά καρυκευμένο.

Τέλος, θα χρειαστείτε τη φέτα. Θα πρέπει να αγοράσετε τυρί φέτα σε τεμάχια. Προσθέστε τη φέτα στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα με λεπτή υφή.

Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό και χορταστικό δείπνο, θα λατρέψετε το γεμιστό κοτόπουλο. Οι γεύσεις είναι απλά εκπληκτικές και είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλών υδατανθράκων.

Παρασκευή

Η προετοιμασία φιλέτου κοτόπουλου με γέμιση στο κέλυφος με πιπεριές είναι ένας εύκολος τρόπος για να εμπλουτίσετε ένα γεύμα το βράδυ. Αν ψάχνετε για κάτι να σερβίρετε στους καλεσμένους σας που δεν θα σπάσει τα χρήματα, ένα πεντανόστιμα πικάντικο και τυρί γεύμα θα κάνει το κόλπο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι προετοιμασίας του.

Αρχικά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε το καλύτερο ποιοτικό και πιο βιώσιμο κοτόπουλο. Όταν ψωνίζετε, φροντίστε να αναζητάτε βιολογικό κοτόπουλο για να αποφύγετε τη δεξτρόζη, το φωσφορικό νάτριο και άλλα τεχνητά συστατικά. Για μια πιο γρήγορη επιλογή, μπορείτε να αγοράσετε ένα κοτόπουλο ψητό από το τοπικό παντοπωλείο σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να γίνετε λίγο δημιουργικοί ανακατεύοντας τα δικά σας υλικά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό και άνηθο.

Όσο είστε σε αυτό, γιατί να μην συμπεριλάβετε λίγη ρικότα στο μείγμα; Το τυρί Ricotta προσθέτει ένα αφράτο στοιχείο στη συνταγή και είναι υπέροχο με ζυμαρικά ή χόρτα σαλάτας.

Για να προετοιμάσετε τα προαναφερθέντα, θα θέλετε να σοτάρετε τον μαϊντανό και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ενσωματώσετε φρέσκα, υγιεινά συστατικά στο δείπνο σας. Καθώς ανακατεύετε, πρέπει να ενσωματωθεί ένα ελαφρύ πασπάλισμα μαύρου πιπεριού.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να σερβίρετε τα προαναφερθέντα, ωστόσο, είναι να δημιουργήσετε ένα αλμυρό ντιπ αναμειγνύοντας το dressing blue cheese με τη ρικότα σας. Μπορείτε να το σερβίρετε με οποιονδήποτε αριθμό διαφορετικών τύπων πιπεριών. Επίσης, καλό είναι να το σερβίρετε με γλάσο βαλσάμικο.

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να προετοιμαστούν. Μάλιστα, πιθανότατα μπορείτε να ολοκληρώσετε την υπόλοιπη διαδικασία μαγειρέματος στον χρόνο που χρειάζεται για να ψηθούν οι πιπεριές.

Όσον αφορά την προετοιμασία φιλέτου κοτόπουλου με γέμιση στο κέλυφος, υπάρχουν μερικά εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, όπως ένα κουτάλι μέτρησης, ένα μαχαίρι και ένα τηγάνι. Μερικά άλλα χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας είναι οι οδοντογλυφίδες και ένας επεξεργαστής τροφίμων. Τέλος, θα χρειαστείτε ένα μικρό και μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Βήματα

Το γεμιστό κοτόπουλο είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται με στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα. Γεμίζεται με διάφορα είδη υλικών. Μερικά από τα πράγματα που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη συνταγή περιλαμβάνουν σπανάκι, τυρί και κοτόπουλο. Αυτό μπορεί να ψηθεί ή στον ατμό.

Για να ετοιμάσετε το γεμιστό κοτόπουλο, ξεπλύνετε πρώτα το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, κόψτε την τσέπη του στήθους με ένα μαχαίρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σφυρί ή πλάστη για να ισιώσετε το στήθος. Μετά από αυτό, τοποθετήστε τα κομμένα στήθη σε ένα ξύλο κοπής. Κάντε μια οριζόντια φέτα στη μέση κάθε στήθους.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Αν προτιμάτε, προσθέστε φρέσκα μυρωδικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πάπρικα και καπνιστή πάπρικα. Όταν το κοτόπουλο φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα.

Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, μπορείτε να προχωρήσετε στο γέμισμα του στήθους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων για να επεξεργαστείτε τη γέμιση. Μπορείτε να προσθέσετε χουρμάδες ψιλοκομμένους, τριμμένη φρυγανιά, φρέσκα μυρωδικά και μαγειρεμένο κρεμμύδι. Συνιστάται επίσης η προσθήκη φέτας.

Τοποθετούμε το γεμιστό κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο βασιλικό και μαϊντανό. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Η γέμιση του γεμιστού κοτόπουλου είναι εύκολη υπόθεση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια συνταγή που περιλαμβάνει σπανάκι και τυρί κρέμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μανιτάρια στο κοτόπουλο. Εκτός από τα προαναφερθέντα υλικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μαγειρεμένο μπέικον ή προσούτο.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να σερβίρετε γεμιστό κοτόπουλο είναι να το ψήσετε. Η διαδικασία του ψησίματος διαρκεί περίπου 25-30 λεπτά. Σερβίρεται με πράσινες σαλάτες και πουρέ πατάτας. Ωστόσο, μπορείτε να το φτιάξετε και στην εστία.

Ένας άλλος τρόπος για να προετοιμάσετε γεμιστό κοτόπουλο είναι χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο. Το κοτόπουλο πρέπει να αλείφεται με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Μετά από αυτό, μπορείτε να το μαγειρέψετε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.

Για ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να σερβίρετε το γεμιστό κοτόπουλο με μια πράσινη σαλάτα και λίγο πουρέ. Αυτά τα πιάτα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για 3 έως 4 ημέρες. Όποτε έχετε καλεσμένους, μπορείτε να διπλασιάσετε τη συνταγή.

Κάνοντας γεμιστές πιπεριές όχι μουσκεμένες

Οι γεμιστές πιπεριές είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γεύμα χαμηλών θερμίδων που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Είναι επίσης ιδανικά για διασκέδαση. Μπορείτε να τα φτιάξετε με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το είδος της γέμισης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αλλά ό,τι κι αν επιλέξετε, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές που δεν είναι μουσκεμένες.

Αρχικά, θα πρέπει να φροντίσετε να βράσετε τις πιπεριές πριν προσθέσετε τη γέμιση. Μαγειρεύοντας τις πιπεριές, θα μαλακώσετε την υφή και θα τις κάνετε να ψηθούν πιο ομοιόμορφα. Επίσης, το άσπρισμα τους θα βοηθήσει στην καταστροφή τυχόν μικροβίων στο δέρμα τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε τη γέμιση στις πιπεριές με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι να γεμίσουμε τις πιπεριές από μέσα προς τα έξω, χρησιμοποιώντας την κορυφή ως καπάκι. Ο άλλος τρόπος είναι απλά να γεμίσουμε τις πιπεριές από έξω προς τα μέσα.

Και οι δύο μέθοδοι θα λειτουργήσουν, αλλά είναι καλύτερο να μαγειρέψετε τις πιπεριές σας πριν τις γεμίσετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη γέμιση μερικές μέρες νωρίτερα για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Μόλις γεμίσουν οι πιπεριές σας, μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθούν. Ή, αν προτιμάτε, μπορείτε να τα σερβίρετε αμέσως. Ανεξάρτητα από το πώς θα τα ετοιμάσετε, φροντίστε να τα σερβίρετε με μερικές γαρνιτούρες.

Μπορείτε επίσης να ψήσετε τις πιπεριές σας σε φριτέζα αέρα. Απλά φροντίστε να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο. Αυτό θα εμποδίσει το ρύζι να γίνει πολύ τραγανό. Εάν πρόκειται να τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων, δοκιμάστε να το κάνετε σε μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος στο μισό.

Τέλος, αν σκοπεύετε να σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές σας για πρωινό, μπορείτε να ετοιμάσετε το ρύζι και να γεμίσετε μια μέρα νωρίτερα. Στην πραγματικότητα, θα έχετε αρκετά ακόμη και για δύο γεύματα!

Ενώ μπορείτε να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές με οποιοδήποτε είδος πιπεριάς, θα πρέπει να προσέχετε να επιλέξετε πιπεριές που δεν είναι πολύ μεγάλες. Πρέπει να συσκευάζονται σφιχτά, ώστε να μην διαλύονται κατά το μαγείρεμα. Φροντίστε να ελέγξετε το κάτω μέρος και να αφαιρέσετε τυχόν σπόρους ή νευρώσεις.

Οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα υπέροχο γεύμα για όποιον θέλει να χάσει βάρος. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και είναι πλούσια σε μη αμυλούχα λαχανικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του κορεσμού. Ωστόσο, εάν επιλέξετε ένα τυρί κρέμα ή σάλσα με θερμίδες, θα προσθέσετε επιπλέον θερμίδες και λίπος στο πιάτο.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

2 + 15 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining