askiseis pilates

Η εκτέλεση ασκήσεων Pilates είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το σώμα σας δυνατό, σε φόρμα και υγιές. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε πριν ξεκινήσετε. Είναι σημαντικό να θέσετε έναν ΕΞΥΠΝΟ στόχο, να κάνετε έξυπνες επιλογές άσκησης και να διαφοροποιήσετε τις ασκήσεις σας.

Η φόρμα είναι σημαντική

Είτε δοκιμάζετε Pilates για πρώτη φορά είτε είστε έμπειρος ασκούμενος, η σωστή φόρμα είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτό θα βελτιώσει την απόδοσή σας και θα αποτρέψει τον τραυματισμό. Είναι επίσης πολύ ωφέλιμο, γιατί θα σας επιτρέψει να επιτύχετε μεγαλύτερο εύρος κίνησης.

Εκτός από τη βελτίωση της κινητικότητας και της δύναμης, το Pilates μπορεί επίσης να βοηθήσει στη στάση του σώματος και την ευελιξία. Επιπλέον, το Pilates είναι μια εξαιρετική επιλογή cross-training, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι στόχοι της φυσικής σας κατάστασης. Μπορεί να ενισχύσει τα χέρια, τα πόδια και τον πυρήνα σας. Η προπόνηση Pilates μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψετε τους μύες σας και να απελευθερώσετε το άγχος.

Όταν εκτελείτε ασκήσεις με σωματικό βάρος, θα πρέπει πάντα να τις εκτελείτε αργά και να τηρείτε τα όριά σας. Η πολύ γρήγορη εκτέλεση ασκήσεων με σωματικό βάρος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για αρχάριους. Συνιστάται να συμβουλευτείτε χειροπράκτη για να αποφύγετε τραυματισμούς.

Η παρακολούθηση ενός μαθήματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε νέες κινήσεις και να αξιοποιήσετε το υπάρχον ρεπερτόριό σας στο Pilates. Οι τάξεις μπορεί να ενσωματώνουν εξοπλισμό όπως η Exo Chair, η οποία είναι μια καρέκλα εξοπλισμένη με ελατήριο που απαιτεί αργές και ελεγχόμενες κινήσεις. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε εικονικά μαθήματα, τα οποία μπορούν να σας δώσουν μια γεύση στούντιο.

Εάν είστε νέοι στο Pilates, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ιδιαίτερα μαθήματα. Ένας εκπαιδευτής θα παρακολουθεί τη φόρμα σας και θα προσαρμόσει την τεχνική σας εάν χρειάζεται. Συνιστάται επίσης να παρακολουθείτε ένα μάθημα Pilates τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε φρέσκα τα μοτίβα των κινήσεών σας.

Η εξάσκηση του Pilates θα αναπτύξει τη βασική σας δύναμη, η οποία αποτελεί βασικό μέρος της πρόληψης των αθλητικών τραυματισμών. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ισορροπία και τη στάση του σώματος, κάτι που θα είναι χρήσιμο στις καθημερινές εργασίες. Η πρακτική του Pilates μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πόνου στη μέση.

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε μερικές ημέρες για να αναρρώσετε μετά από μια προπόνηση Pilates. Το σώμα σας χρειάζεται τουλάχιστον δύο ημέρες για να αναρρώσει μετά από μια προπόνηση και καλό είναι να ανακατεύετε τις προπονήσεις σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κάνετε ένα μάθημα Pilates mat δύο ημέρες την εβδομάδα και στη συνέχεια ένα μάθημα μηχανών Pilates την άλλη μέρα.

Κάντε έξυπνες επιλογές άσκησης

Είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να ενισχύσετε τη δύναμή σας, το Pilates είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε έξυπνες επιλογές άσκησης όταν κάνετε Pilates. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας.

Ξεκινήστε επιλέγοντας μια τάξη αρχαρίων. Αυτό θα σας διδάξει τα βασικά του Pilates. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ιδιαίτερα μαθήματα εάν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε μια προσωπική επαφή και να νιώσετε πιο άνετα.

Κάντε την εργασία σας πριν εγγραφείτε σε ένα μάθημα Pilates. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ Pilates για να διαλέξετε, και μερικά θα λειτουργήσουν καλύτερα από άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναμορφωτή, μια μηχανή με ελατήρια ή ένα χαλάκι. Εάν πρόκειται να επενδύσετε σε μια οικιακή μηχανή Pilates, καλό είναι να βρείτε μια που να είναι τροποποιημένη για να ταιριάζει στο σώμα σας.

Προσπαθήστε να παρακολουθείτε ένα μάθημα τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα καλό επίπεδο καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης και να αυξήσετε την ευελιξία σας. Θα αυξήσετε επίσης τη δύναμη του πυρήνα σας, κάτι που θα βελτιώσει τη στάση και το βάδισμά σας. Αυτή δεν είναι η φθηνότερη επιλογή γυμναστικής, αλλά θα επωφεληθείτε από τα αποτελέσματα.

Είναι επίσης καλή ιδέα να προσπαθήσετε να προσθέσετε περισσότερα από ένα είδη άσκησης στο πρόγραμμά σας. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε τις προπονήσεις σας, είτε κάνετε Pilates είτε οποιαδήποτε άλλη μορφή γυμναστικής. Αυτό θα κρατήσει τους μύες σας σε φόρμα και το μυαλό σας φρέσκο.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του Pilates είναι ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος σας. Βελτιώνει επίσης τη συνολική ευεξία σας. Το σώμα σας θα είναι πιο ευέλικτο και θα μπορείτε να ολοκληρώνετε καθημερινές εργασίες με μεγαλύτερη ευκολία. Θα μπορείτε να εκτελείτε πιο σύνθετες κινήσεις χωρίς καταπόνηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.

Μια τελευταία συμβουλή είναι να επωφεληθείτε από τις πολλές διαθέσιμες εφαρμογές Pilates. Αυτά μπορούν να προσφέρουν απεριόριστα μαθήματα για την πρώτη εβδομάδα. Μπορείτε να κάνετε Pilates στο σπίτι ή στο γυμναστήριο της περιοχής σας.

Θέστε έναν ΕΞΥΠΝΟ στόχο

Οι έξυπνοι στόχοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις προπονήσεις σας. Ένας έξυπνος στόχος είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, εφικτός και σχετικός. Μπορούν να εφαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας.

Η δημιουργία έξυπνων στόχων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία στη ζωή σας. Μπορούν να μειώσουν το άγχος και να σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε να προχωράτε. Θέτοντας στόχους, μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα να αισθάνεστε εξαντλημένοι. Μπορείτε να αυξήσετε την ικανοποίηση που λαμβάνετε από τις δραστηριότητές σας και τον αριθμό των στόχων που επιτυγχάνετε.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να θέσετε έναν έξυπνος στόχο είναι να δημιουργήσετε έναν χρονικά περιορισμένο στόχο. Χρονικά δεσμευμένος στόχος είναι ένας στόχος που έχει προθεσμία. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε έναν διαγωνισμό συγγραφής ποιημάτων, θα θέλετε να θέσετε έναν στόχο που έχει προθεσμία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο στόχου για να καταγράψετε τους στόχους σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να περιγράψετε πώς θέλετε να τα πετύχετε, καθώς και πώς θα μετρήσετε την πρόοδό σας. Ένα πρότυπο έξυπνου στόχου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γρήγορη και αποτελεσματική δημιουργία στόχων.

Ένας έξυπνος στόχος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσετε να κάνετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση πραγματικότητα. Όταν είστε σε θέση να θέσετε έναν έξυπνο στόχο, είναι λιγότερο πιθανό να τα παρατήσετε. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τον εαυτό σας παρακινημένο επιβραβεύοντας τον εαυτό σας για την επίτευξη των στόχων σας.

Πρέπει να αναλύσετε τους στόχους σας σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα στοιχεία, προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να τους επιτύχετε. Είτε βάζετε στόχους φυσικής κατάστασης είτε καριέρας, ένας έξυπνος στόχος μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παρακινήσετε τον εαυτό σας να προχωρήσει.

Εκτός από έναν στόχο, θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλίσετε ότι θα είστε σε θέση να ολοκληρώσετε τους στόχους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τους στόχους σας, καθώς και να σας υπενθυμίσει τις προτεραιότητές σας.

Αφιερώνοντας χρόνο για να δημιουργήσετε έναν έξυπνο στόχο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να διατηρήσετε τη ρουτίνα άσκησής σας και ότι αξιοποιείτε στο έπακρο το σώμα σας. Η υγεία σας είναι σημαντική και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

6 + 13 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining