How do I find the right trainer for me?

Ένας εκπαιδευτής μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να σας κρατήσει σε καλό δρόμο για να τους πετύχετε. Μπορούν επίσης να προσφέρουν μια νέα προοπτική όταν έχετε φτάσει σε ένα οροπέδιο ή δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Είτε θέλετε να εργαστείτε με έναν προσωπικό γυμναστή είτε στο διαδίκτυο, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βρείτε τη σωστή εφαρμογή.

1. Αναζητήστε Πιστοποιήσεις

Όταν προσλαμβάνετε έναν personal trainer, είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που να διαθέτει πιστοποίηση. Πολλές πιστοποιήσεις προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα γνώσεων, επομένως θα πρέπει να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς και τους στόχους σας.

Οι πιστοποιήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδείξετε τις δεξιότητες και την εμπειρία σας. Η προσθήκη τους στο βιογραφικό σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη δουλειά και ακόμη και να προαχθείτε.

Μια πιστοποίηση μπορεί να αποκτηθεί με τη συμμετοχή και την επιτυχία μιας εξέτασης. Μπορεί επίσης να κερδηθεί με τη συμμετοχή ενός μαθήματος ή προγράμματος κατάρτισης.

Αρκετοί κλάδοι, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η τεχνολογία πληροφοριών, απαιτούν ορισμένα διαπιστευτήρια για να εργαστούν σε αυτόν τον κλάδο. Άλλοι, όπως οι ανθρώπινοι πόροι ή οι πωλήσεις, μπορεί να έχουν μια συγκεκριμένη πιστοποίηση που δείχνει στους εργοδότες ότι έχετε τις δεξιότητες που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά σας.

Οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την αφοσίωση και το πάθος σας για το επάγγελμά σας. Μπορούν επίσης να δείξουν ότι είστε αφοσιωμένοι στη δια βίου μάθηση και την επαγγελματική ανάπτυξη.

Στην πραγματικότητα, πολλοί επαγγελματίες αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να διατηρήσουν τις δεξιότητές τους τρέχουσες επιδιώκοντας συνεχή εκπαίδευση και επαγγελματικές πιστοποιήσεις. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές τόσο για εσάς όσο και για τον εργοδότη σας, επειδή διασφαλίζει ότι παραμένετε ενημερωμένοι με τις τάσεις, τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογίες και άλλες εξελίξεις στον τομέα σας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο ενός επαγγελματικού οργανισμού ή συμβουλίου που τις προσφέρει. Αυτοί οι ιστότοποι θα μπορούν να σας πουν τι είδους πιστοποιήσεις είναι διαθέσιμες και τι απαιτείται για να τις αποκτήσετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας για να προσδιορίσετε ποια επαγγέλματα έχουν υψηλό ποσοστό εργαζομένων με πιστοποιήσεις και αυτά που αναμένεται να αυξηθούν σε δημοτικότητα. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να σας δώσουν μια ξεκάθαρη ιδέα για το ποιες σταδιοδρομίες μπορεί να είναι οι καταλληλότερες για εσάς, καθώς και πόσα μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε στον τομέα της σταδιοδρομίας που έχετε επιλέξει.

2. Ψάξτε για Εμπειρία

Ένας καλός προπονητής θα είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει στο ταξίδι της φυσικής σας κατάστασης. Η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία γυμναστή για εσάς μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να ζητάτε συστάσεις από φίλους και συγγενείς ή να μελετάτε κριτικές στο διαδίκτυο. Για να βρείτε το καλύτερο για εσάς, ξεκινήστε προσδιορίζοντας τους στόχους σας. Για παράδειγμα, θέλετε να χτίσετε άπαχο μυ, να χάσετε βάρος ή να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας φυσική κατάσταση; Εάν ναι, επιλέξτε έναν εκπαιδευτή που ειδικεύεται σε αυτούς τους τομείς. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, καθώς δεν θα χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον που δεν έχει την τεχνογνωσία στον τομέα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη με τον προπονητή σας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας στο σπίτι ή στο gym σας.

3. Ψάξτε για Ευελιξία

Η ευελιξία είναι μια δεξιότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να χειριστείτε απροσδόκητες καταστάσεις στην προσωπική σας ζωή και την καριέρα σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τα σχέδιά σας όταν είναι απαραίτητο χωρίς να δημιουργήσετε άγχος. Μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να αντιδράτε γρήγορα σε απρόβλεπτα προβλήματα στην εργασία.

Οι ευέλικτοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες προσεγγίσεις και να ακούσουν τις συμβουλές των άλλων. Μπορούν επίσης να καταλάβουν ότι ο καθένας έχει διαφορετικό στυλ ακρόασης, μάθησης και κατανόησης. Αυτό τους επιτρέπει να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στις συγκεκριμένες ανάγκες ενός υπαλλήλου, κάτι που μπορεί να τον βοηθήσει να συνδεθεί μαζί του και να οικοδομήσει εμπιστοσύνη.

Οι ηγέτες που είναι ευέλικτοι έχουν συχνά δύναμη και σε άλλα ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργική σκέψη και η πειστικότητα. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δυνατά σημεία για να βρουν λύσεις σε προκλήσεις που προκύπτουν και μπορούν να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να υιοθετήσουν τις νέες προσεγγίσεις τους.

Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να διαχειρίζονται τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους όταν είναι ώρα να αλλάξουν τη στρατηγική τους ή να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους ηλικιωμένους ηγέτες, οι οποίοι έχουν μακρά ιστορία εργασίας με συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να έχουν αναπτύξει συνήθειες που έχουν γίνει δεύτερη φύση και που δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν.

Με τον ίδιο τρόπο, είναι σημαντικό για τους νεότερους ηγέτες να αναγνωρίσουν τα οφέλη της ευελιξίας στη ζωή και τη σταδιοδρομία τους. Μπορούν να είναι ανοιχτοί στο να αλλάξουν τα δικά τους χρονοδιαγράμματα ή να προσαρμόσουν το στυλ εργασίας τους ανάλογα με τις ανάγκες, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να διατηρήσουν και να προσελκύσουν κορυφαία ταλέντα. Μπορούν επίσης να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να ακολουθήσουν άλλα ενδιαφέροντα, τα οποία μπορούν να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και τη συνολική τους ευτυχία.

4. Ψάξτε για Επικοινωνιακές Δεξιότητες

Όταν ψάχνετε για τον κατάλληλο γυμναστή, οι δεξιότητες επικοινωνίας είναι βασικές. Εκτός της γνώσης personal training, η ικανότητα επικοινωνίας δεν είναι μόνο να εκφραστείτε προφορικά ή γραπτά, αλλά και να ακούτε τους άλλους, ώστε να κατανοείτε τα συναισθήματά τους.

Οι δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι σημαντικές για κάθε κλάδο και κάθε δουλειά, αλλά ιδιαίτερα για εκείνες που περιλαμβάνουν την επικοινωνία με πελάτες ή συναδέλφους. Εάν δεν έχετε αυτές τις δεξιότητες, μπορεί να αντιμετωπίσετε παρεξηγήσεις και συγκρούσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τις εργασιακές σας σχέσεις.

Πρέπει να είστε σε θέση να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με τους συναδέλφους, τους πελάτες σας, ακόμη και με τα αφεντικά. Το να έχετε ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον και μια μεγάλη φήμη για τον εαυτό σας στην εταιρεία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, αλλά ένας από τους πιο αποτελεσματικούς είναι να τις εξασκείτε και να τις ακονίζετε στην καθημερινή ζωή. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως να ζητήσετε από τους φίλους και την οικογένειά σας σχόλια σχετικά με την απόδοσή σας.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μάθετε καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας είναι διαβάζοντας βιβλία, περιοδικά ή διαδικτυακά μαθήματα σχετικά με το θέμα. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε έναν επαγγελματικό οργανισμό όπως το Toastmasters για να αυξήσετε τις δεξιότητές σας ομιλίας και παρουσίασης.

Είτε κάνετε αίτηση για μια νέα δουλειά είτε προετοιμάζεστε για μια αλλαγή σταδιοδρομίας, οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας θα σας δώσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων. Χρησιμοποιήστε αυτές τις δεξιότητες προς όφελός σας κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων για δουλειά και συνεχίστε να τις αναπτύσσετε αφού προσγειωθείτε στη δουλειά!

5. Ψάξτε για Προσωπικότητα

Όταν ψάχνετε για εκπαιδευτή, είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που ταιριάζει με τους στόχους και την προσωπικότητά σας. Θέλετε έναν προπονητή που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, δημιουργώντας προγράμματα προπόνησης προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Η προσωπικότητα είναι ένα σύνολο συμπεριφορικών, γνωστικών και συναισθηματικών προτύπων που εξελίσσονται από βιολογικές και περιβαλλοντικές επιρροές. Οι ψυχολόγοι έχουν αναλύσει και προτείνει μια σειρά από διαφορετικά γνωρίσματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το άνοιγμα στην εμπειρία, την ευσυνειδησία, την εξωστρέφεια, τη συμφιλίωση και τον νευρωτισμό.

Γενικά, οι άνθρωποι θεωρείται ότι πέφτουν κάπου σε μια συνέχεια για καθένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι υψηλά ή χαμηλά σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και θα έχουν επίσης πιο συγκεκριμένες πτυχές κάθε χαρακτηριστικού.

Αυτό είναι σημαντικό όταν βρίσκετε τον κατάλληλο προπονητή για εσάς, επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να προπονηθείτε με έναν προπονητή που δεν ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Πρέπει να συνεργαστείτε με έναν προπονητή που μπορεί να επικοινωνεί αποτελεσματικά, να σας παρακινεί και να προκαλεί τα δυνατά σας σημεία.

Η σωστή προσωπικότητα μπορεί επίσης να κάνει τις προπονήσεις σας πιο ευχάριστες. Για παράδειγμα, εάν είστε πιο εσωστρεφείς, μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν προπονητή που είναι εξωστρεφής και θα δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό περιβάλλον για να προπονηθείτε.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να έχετε έναν εκπαιδευτή που μπορεί να σας διδάξει πώς να διαβάζετε τους ανθρώπους και να κατανοείτε τον τύπο της προσωπικότητάς τους. Αυτό θα σας επιτρέψει να αλληλεπιδράτε καλύτερα με τους άλλους και να τα πηγαίνετε πιο εύκολα μαζί τους.

Η κατανόηση του τύπου της προσωπικότητάς σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ιδανική επαγγελματική σας πορεία και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις συγκρούσεις και να βελτιώσετε την επαγγελματική σας ικανοποίηση.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

7 + 8 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining