personal trainer fitness training greece

Η πρόσληψη ενός προσωπικού γυμναστή μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση με διάφορους τρόπους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε 10 από τους κορυφαίους λόγους για να προσλάβετε έναν.

Ένας καλός personal trainer θα σας ακούσει και θα κατανοήσει το υπόβαθρο της άσκησης, τις συνθήκες υγείας και τους στόχους σας. Στη συνέχεια θα συνεργαστούν μαζί σας για να αναπτύξουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

1. Κίνητρο

Το κίνητρο είναι ένα μεγάλο μέρος για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου και οι στόχοι φυσικής κατάστασης δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ένας personal trainer μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους αντιμετωπίζοντας τις ατομικές τους ανάγκες και παρέχοντας θετική ενθάρρυνση στην πορεία. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους εμποδίζουν να επιτύχουν τους στόχους της φυσικής τους κατάστασης.

Μπορούν επίσης να παρακινήσουν τους πελάτες τους να εργαστούν σκληρά, ακόμη και τις ημέρες που δεν το νιώθουν.

Οι παράγοντες παρακίνησης μπορεί να περιλαμβάνουν την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του προπονητή, καθώς και την εμπειρία του στην προπόνηση φυσικής κατάστασης. Η ικανότητα του εκπαιδευτή να ενθαρρύνει και να γιορτάζει την επιτυχία των πελατών του είναι επίσης σημαντική.

2. Τραυματισμοί

Η ακατάλληλη προπόνηση, όπως η άρση μεγάλου βάρους ή η εκτέλεση ασκήσεων με ακατάλληλη τεχνική, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Αυτοί είναι επίσης γνωστοί ως τραυματισμοί κατάχρησης.

Οι προπονητές συχνά βλέπουν ότι αυτό συμβαίνει καθώς οι πρόθυμοι ασκούμενοι κάνουν κακή χρήση του εξοπλισμού φυσικής κατάστασης ή δεν έχουν τη δύναμη και την κινητικότητα για να εκτελέσουν σωστά μια ανύψωση.

Τα καλά νέα είναι ότι ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των τύπων τραυματισμών διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες εκτελούν σωστά τις ασκήσεις και διασφαλίζοντας ότι έχουν επαρκή χώρο για να εκτελέσουν την προπόνηση.

Εκτός από την πρόληψη τραυματισμών, οι επαγγελματίες φυσικής κατάστασης μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην υποστήριξη της διαδικασίας αποκατάστασης του πελάτη τους παρέχοντας υποστήριξη και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποκατάστασης. Είτε πρόκειται για τη συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας, τη δημιουργία προσαρμοσμένων σχεδίων άσκησης ή την προώθηση θετικών νοοτροπιών, αυτές οι στρατηγικές μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους και να ζήσουν πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένες ζωές.

3. Διατροφή

Η διατροφή είναι ένα κρίσιμο μέρος της προπόνησής σας, ειδικά αν προσπαθείτε να χτίσετε μυς. Αυτό περιλαμβάνει να γνωρίζετε πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε και ποια είδη τροφών είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ο σωστός συνδυασμός συστατικών μπορεί να κάνει τη διαφορά στα αποτελέσματά σας. Ένας καλός προσωπικός γυμναστής θα μπορεί επίσης να προτείνει γεύματα και σνακ που θα κρατήσουν το σώμα σας γεμάτο καύσιμα κατά τη διάρκεια των προπονητικών σας συνεδριών.

Ένας καλά στρογγυλεμένος προπονητής θα είναι σε θέση να προτείνει μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από καρδιο έως ασκήσεις ενδυνάμωσης και ασκήσεις ευελιξίας. Θα ξέρουν πώς να συνεργαστούν μαζί σας και το πρόγραμμά σας και θα φροντίσουν να αξιοποιείτε στο έπακρο κάθε συνεδρία. Επιπλέον, θα έχουν τις πιστοποιήσεις και την εμπειρία για να υποστηρίξουν τις αξιώσεις τους. Μπορεί ακόμη και να έχουν μερικά κόλπα στα μανίκια τους όταν πρόκειται να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους φυσικής κατάστασης.

4. Απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι άνθρωποι προσλαμβάνουν έναν προσωπικό γυμναστή στο σπίτι ή στο gym. Πολλοί από αυτούς θέλουν να χάσουν βάρος για να βελτιώσουν την υγεία τους, να δείχνουν και να αισθάνονται καλύτερα ή να προετοιμαστούν για ένα σημαντικό γεγονός της ζωής τους.

Όταν έχετε έναν προπονητή, σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε σε καλό δρόμο με τη διατροφή και τις προπονήσεις σας, ώστε να μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας. Παρέχουν επίσης συμβουλές για την αντιμετώπιση της λαχτάρας και την παραμονή σε καλό δρόμο όταν ταξιδεύετε.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι ένας εκπαιδευτής είναι αφοσιωμένος σε εσάς και τους στόχους σας. Γνωρίζουν ότι η άσκηση και η διατροφή μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, επομένως θα σας υποστηρίξουν σε κάθε σας βήμα. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις προπονητή, αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Θα δείτε αποτελέσματα και θα είστε πιο χαρούμενοι.

5. Δύναμη

Ένας καλός προπονητής μπορεί να σας βοηθήσει με την τεχνική άσκησης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε τραυματισμούς και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας. Μπορούν να σας διδάξουν πώς να κάνετε ασκήσεις όπως το squat και άλλες κινήσεις που δεν είναι πάντα εμφανείς από έξω.

Επιπλέον, μπορούν να αξιολογήσουν το πρόγραμμά σας και να καθορίσουν εάν λειτουργεί ή όχι. Εάν δεν είναι, μπορούν να προτείνουν τρόπους για να το αλλάξετε και να βεβαιωθούν ότι βελτιώνεστε με την πάροδο του χρόνου.

Ένας personal trainer μπορεί επίσης να προσφέρει συμβουλές για τη γενική διατροφή, που μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα των προπονήσεών σας. Μπορούν να συστήσουν τροφές που είναι υγιεινές και ωφέλιμες για τη συνολική υγεία σας και μπορούν να συστήσουν τους καλύτερους φυσιοπαθητικούς γιατρούς ή θεραπευτές μασάζ για τυχόν πρόσθετες ανάγκες που μπορεί να έχετε.

6. Ευελιξία

Η ευελιξία είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία φυσικής κατάστασης και πρέπει να ενσωματώνεται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης. Η καλή ευελιξία συμβάλλει στη βελτίωση του εύρους κίνησης, στην αποκατάσταση των μυών και στην πρόληψη τραυματισμών, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Η ευελιξία ενός ατόμου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική του υγεία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα και να το διατηρήσετε συνεπές. Οι ασκήσεις διατάσεων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την ευλυγισία σας και μπορούν να γίνονται καθημερινά ή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Ένας personal trainer είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για υπευθυνότητα, που μπορεί να σας παρακινήσει να γυμναστείτε και να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Μπορούν να σχεδιάσουν απαιτητικές προπονήσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας, να κάνουν check-in μαζί σας τακτικά και να σας εμψυχώσουν όταν φτάσετε τους στόχους σας.

7. Πρόληψη τραυματισμών

Οι καλύτεροι personal trainers έχουν μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και τη φυσική κατάσταση των πελατών τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα σε επιφυλακή για τρόπους για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να παραμένουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις στην άσκηση και την προετοιμασία.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, έχουν επίσης την προνοητικότητα να προστατεύουν την ασφάλεια και την ευημερία των πελατών τους. Για παράδειγμα, γνωρίζουν ότι ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα προπόνησης μπορεί να αποτρέψει εξαρχής τον τραυματισμό.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να γίνονται personal trainers σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τη δική τους υγεία και ευημερία ή να βοηθήσουν άλλους να επιτύχουν τους στόχους τους. Συχνά, το κίνητρο προέρχεται από την παρακολούθηση ενός αγαπημένου προσώπου που αγωνίζεται με προβλήματα υγείας ή παχυσαρκίας.

8. Ανάρρωση

Εάν έχετε μια χρόνια πάθηση υγείας ή τραυματισμό, η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση. Ένας προσωπικός γυμναστής μπορεί να αναπτύξει ένα πρόγραμμα personal training γύρω από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας για να διασφαλίσει ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τις προπονήσεις σας.

Η ανάκαμψη είναι ένα προσωποκεντρικό, βασισμένο στις δυνάμεις και μη γραμμικό ταξίδι που απαιτεί χρόνο για να επιτευχθεί, αλλά δεν είναι τελικό σημείο. Περιλαμβάνει συνεχή ανάπτυξη, περιστασιακές αποτυχίες και διδαχή από την εμπειρία.

Τα άτομα καθορίζουν τη δική τους πορεία προς την ανάκαμψη με βάση τις μοναδικές δυνάμεις, τις ανάγκες, τις προτιμήσεις, τις εμπειρίες και το πολιτισμικό τους υπόβαθρο. Βελτιστοποιούν την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό καθοδηγώντας, ελέγχοντας και ασκώντας επιλογές στις υπηρεσίες και τις υποστηρίξεις που βοηθούν την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητά τους.

Η ανάκαμψη χαρακτηρίζεται από ελπίδα, αξιοπρέπεια, αυτοδιάθεση και υπευθυνότητα. Είναι ένα ταξίδι που μπορούν να ακολουθήσουν άτομα, οικογένειες και κοινότητες μαζί, αν το επιλέξουν.

9. Σας βοηθούν να θέσετε στόχους

Οι personal trainers εκπαιδεύονται για να βοηθούν τους πελάτες να θέσουν στόχους και να τους επιτύχουν. Ξέρουν επίσης πώς να παρακινούν τους πελάτες, διασφαλίζοντας ότι τηρούν τα σχέδιά τους και γιορτάζουν όταν φτάνουν στα ορόσημα τους.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τους πελάτες σας σε καλό δρόμο είναι να χρησιμοποιείτε στόχους SMART, που τους διευκολύνουν να παρακολουθούν την πρόοδό τους. Ο κύριος personal trainer του Life Time Danny King εξηγεί τα βασικά στοιχεία αυτών των στόχων:

Συγκεκριμένα: Ο στόχος είναι σαφής και καθορισμένος. Έχει μια προθεσμία, για παράδειγμα, «θέλω να τρέξω έναν μαραθώνιο σε ένα χρόνο».

Μετρήσιμο: Ο στόχος μπορεί να παρακολουθηθεί. Είναι δύσκολο αλλά εφικτό, για παράδειγμα, «Θέλω να αυξήσω το βάρος της πίεσης στο στήθος μου κατά 20 κιλά σε 3 εβδομάδες».

Εφικτός: Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με εφικτό τρόπο εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Ο στόχος SMART είναι ένα ισχυρό εργαλείο για προπόνηση φυσικής κατάστασης και είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες σας να επιτύχουν τους στόχους τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

10. Σας βοηθούν να παραμείνετε υγιείς

Ένας καλός personal trainer θα φροντίσει να κάνετε ασκήσεις που είναι κατάλληλες για τους συγκεκριμένους στόχους και τις ανάγκες σας. Αυτό περιλαμβάνει τη διδασκαλία της κατάλληλης φόρμας για κάθε άσκηση, την προσαρμογή της ρουτίνας σας ώστε να ταιριάζει στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης και τη διασφάλιση ότι δεν θα τραυματιστείτε ενώ προπονείστε.

Ένας προπονητής μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε την προπόνηση σχεδιάζοντας ένα πλάνο φυσικής κατάστασης που είναι καλύτερο για εσάς και τους στόχους σας. Εάν, για παράδειγμα, έχετε μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα που δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή από τις προπονήσεις σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να την ενισχύσετε μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων, ώστε να γίνει πιο δομικά σταθερή και ικανή να υποστηρίξει το υπόλοιπο σώμα σας.

Πολλοί εκπαιδευτές είναι επίσης πολύ υποστηρικτικοί και ενθαρρύνουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης των πελατών τους, βοηθώντας τους να παραμείνουν παρακινημένοι και σε τροχιά επιτυχίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που μόλις ξεκινούν ή που δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν όταν πρόκειται να ασκηθούν και να παραμείνουν υγιείς.

Συνδεθείτε στην παρέα μας! 

Bigger.Faster.Stronger

Fitness Training

ΕΠΙΛΟΓΗ

10 + 6 =

Αλλαξε το σωμα σου

Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Για εμάς η γυμναστική είναι τρόπος ζωής.

ΚΑΝΕ 1 FREE ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining