Το σύστημα Γουίν Τσουν Κουνγκ Φου δίνει έμφαση στην ταυτόχρονη άμυνα και επίθεση. Αποτελείται από απλές, σύντομες, άμεσες κινήσεις (ευθείες γροθιές και χαμηλά λακτίσματα), οι οποίες αποσκοπούν στην εξάλειψη της σπατάλης ενέργειας.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται γρηγορότερα οι αντεπιθέσεις.

Τεχνικές

Η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη, περιλαμβάνει τρεις φόρμες ανοιχτής παλάμης

  • το “Σιου Λιμ Ταο” (Siu Lim Tao),
  • το “Τσαμ Κιλ” (Chum Kiu),
  • και το “Μπιλ Τζι” (Biu Jee).

Επίσης, υπάρχουν κάποιες ασκήσεις όπως το Τσι Σάο (Chi Sao) ή αλλιώς «Κολλημένα Χέρια» (Sticky hands) όπου οι μαθητευόμενοι αρχίζουν και μαθαίνουν από την “αφή” του αντιπάλου πως να κινούν τα χέρια τους. Η άσκηση Τσι Σάο, όπως την κάνει το Γουίν Τσουν, είναι μοναδική στον κόσμο των πολεμικών τεχνών.
Επίσης, χρησιμοποιείται η «Ξύλινη Κούκλα» (Wooden Dummy) η οποία προσομοιάζει με ένα άνθρωπο. Πάνω στη “Ξύλινη Κούκλα” οι εξασκούμενοι προπονούν διάφορες τεχνικές, βελτιώνοντας την στάση τους και αποκτώντας μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια τους.

Τεχνικές Με όπλα

Στο Wing chun kung fu υπάρχουν δύο τεχνικές με όπλα, τα «Butterfly Knives» και το «Μακρύ Κοντάρι (Long Pole)».
Η τεχνική του Wing Chun δεν χρησιμοποιεί την δύναμη ενάντια στη δύναμη όπως άλλες πολεμικές τέχνες π.χ το Ταε Κβον Ντο κ.ά. Αυτή η πολεμική τέχνη είναι αποτελεσματική, πρακτική, οικονομική (από άποψη χρόνου) και εύκολη να διδαχθεί. Ωστόσο, απαιτεί υπομονή και απόλυτη πειθαρχία. Οι ασκούμενοι του Wing Tsun υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα πολεμικών τεχνών.

ΠΗΓΗ: http://www.wingchunonline.gr

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining