Δεν υπάρχει μόνο το κολύμπι. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να γυμναστείτε στο νερό και μάλιστα πολύ πιο διασκεδαστικοί! Είτε στην πισίνα, είτε στη θάλασσα, μπορείτε να μεταφέρετε όργανα αλλά και τρόπους άσκησης που συναντάτε σε ένα κλασικό γυμναστήριο και μάλιστα να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητά τους εκμεταλλευόμενοι την αντίσταση του νερού. Έτσι, όχι μόνο θα τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα πολύ γρήγορα, αλλά δεν θα ξαναπείτε «βαριέμαι» όταν θα είναι η ώρα της γυμναστικής.

Hydro-bike… για σύσφιξη και αδυνάτισμα

Τι είναι: Μοιάζει πολύ με το κλασικό στατικό ποδήλατο, μόνο που αυτό τοποθετείται και αγκιστρώνεται στον πάτο της πισίνας. Με το νερό να φτάνει στο ύψος του θώρακα, έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τη δύναμη που θα ασκείτε στα πεντάλ. Όσο γυμνάζετε τα πόδια και την κοιλιά, μπορείτε να πραγματοποιείτε και ασκήσεις για τους ώμους και τα χέρια.
Γιατί κάνει καλό: Είναι μία έντονη αερόβια άσκηση, που διεγείρει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Την ίδια στιγμή που τονώνετε και σφίγγετε μηρούς και γλουτούς, γυμνάζετε και τους κοιλιακούς μυς καθώς εκείνοι σας βοηθάνε να διατηρείτε την ισορροπία σας πάνω στη σέλα.
Θερμίδες: Πάνω από 800 ανά ώρα.

Biribol… για γράμμωση στα χέρια

Τι είναι: Πρόκειται για την υδάτινη έκδοση του βόλεϊ. Το biribol γεννήθηκε τη δεκαετία του ’60 στη Βραζιλία, όμως γρήγορα μεταφέρθηκε στις παραλίες όλου του κόσμου και έγινε το αγαπημένο σπορ μικρών και μεγάλων που το εξασκούν στη θάλασσα… χωρίς φιλέ. Στην επίσημη εκδοχή του ωστόσο, παίζεται σε πισίνα με το νερό να φτάνει στο ύψος της μέσης και το φιλέ να τοποθετείται περίπου στα 2,5 μέτρα.
Γιατί κάνει καλό: Σας βοηθάει να κάψετε πολλές θερμίδες και να γυμνάσετε εντατικά μηρούς και γλουτούς χάρη στις συχνές αναπηδήσεις και μετακινήσεις μέσα στο νερό, που είναι ιδιαίτερα κοπιαστικές. Παράλληλα, δουλεύετε τους ώμους, την πλάτη και τα χέρια, καθώς πασάρετε, σερβίρετε ή καρφώνετε την μπάλα.
Θερμίδες: Πάνω από 400 ανά αγώνα.

Aqua jogging (ή αλλιώς deep running)… για σφιχτά πόδια

Τι είναι: Αν μέχρι σήμερα δεν χάνατε ευκαιρία στις διακοπές σας να περπατάτε στα ρηχά της θάλασσας για να απολαμβάνετε τον ήλιο και την ίδια στιγμή να γυμνάζετε τα πόδια σας, τότε θα λατρέψετε το aqua jogging. Πρόκειται για ένα άθλημα που γεννήθηκε στην Αμερική και ο μόνος εξοπλισμός που απαιτεί είναι μία ειδική ζώνη από αφρώδες υλικό που σας βοηθάει να επιπλέετε και έτσι να τρέχετε μέσα στο νερό εκεί όπου δεν πατώνετε! Τα χέρια δίνουν την ώθηση με την κίνηση της πεταλούδας.
Γιατί κάνει καλό: Τονώνει το μυϊκό σύστημα και ενισχύει την αντοχή. Με το aqua jogging γραμμώνετε πόδια και γλουτούς, δυναμώνετε κοιλιακούς και γυμνάζετε χέρια. Είναι μία άσκηση που προπονεί όλο το σώμα, χωρίς όμως να επιβαρύνει την πλάτη, ούτε να καταπονεί τις αρθρώσεις στα γόνατα και τους αστραγάλους.
Θερμίδες: 500-600 ανά ώρα.

Hydro-treadmill… για μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων

Τι είναι: Πέρα από το στατικό ποδήλατο, είναι πιθανό να συναντήσετε και τον κλασικό διάδρομο γυμναστικής μέσα στην… πισίνα! Βυθισμένοι μέχρι τη μέση, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ταχύτητα και κλίση του διαδρόμου για να φέρετε την άσκηση στα μέτρα σας.
Γιατί κάνει καλό: Γυμνάζει εντατικά την καρδιά και τους μυς των κάτω άκρων. Σημειώστε ότι μέσα στο νερό καίτε 140% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τον κλασικό διάδρομο, ενώ την ίδια στιγμή μειώνετε κατά 45% τους κραδασμούς.
Θερμίδες: Πάνω από 800 ανά ώρα.

Aquajump… για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Τι είναι: Πρόγραμμα αναπηδήσεων που πραγματοποιείται στα ρηχά σε ένα στρώμα γυμναστικής. Τις πρώτες φορές, αρκούν 2 λεπτά άσκησης, ενώ προοδευτικά ο χρόνος αυξάνεται στα 25 λεπτά και οι αναπηδήσεις μπορούν να εναλλάσσονται με ασκήσεις aquagym (αερόβια γυμναστική στο νερό).
Γιατί κάνει καλό: Γυμνάζει κοιλιά και πόδια, ενώ ευνοεί και το αδυνάτισμα. Οι κραδασμοί των αναπηδήσεων συμβάλλουν στο στράγγισμα της λέμφου, με σαφή οφέλη για την κυκλοφορία του αίματος, την αποβολή των κατακρατημένων υγρών και τη λειτουργία της καρδιάς. Σημειώστε ότι με το aquajump καίτε 10% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το πιο συνηθισμένο aquagym.
Θερμίδες: Πάνω από 600 ανά 45 λεπτά.

Woga και aquapilates…. για χαλάρωση και ευεξία

Τι είναι: Οι υδάτινες εκδόσεις της yoga και του pilates αντίστοιχα. Ασκήσεις που πραγματοποιούνται σε ζεστό νερό (30-32 βαθμούς Κελσίου), είτε στα ρηχά της πισίνας, είτε στην επιφάνειά της, χάρη σε ειδικές λαβές και μαξιλαράκια.
Γιατί κάνει καλό: Το νερό «μαλακώνει» τις κινήσεις, ξεμπλοκάρει τις αρθρώσεις και τους μυς, και την ίδια στιγμή βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης. Είναι δύο προγράμματα ασκήσεων που σας βοηθάνε να ξαναβρείτε την εσωτερική σας γαλήνη και να γνωρίσετε τη σημασία της σωστής αναπνοής.
Θερμίδες: Πάνω από 400 ανά ώρα.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESS TRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining