Οι διακοπές τελείωσαν και θέλουμε να επιστρέψουμε στην καλή μας φυσική κατάσταση.

Τι κάνουμε μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Θα έλεγα ότι ο Ιανουάριος είναι ίσως ένας από τους μήνες κατά τους οποίους η λέξη «κρατηθείτε σε φόρμα» είναι στα χείλη των περισσότερων ανθρώπων, ίσως για ένα χρονικό διάστημα επαρκές για να ξεπεραστεί η επίφοβη δοκιμή του μαγιώ.
Για την επιτυχία του καλυτερου αποτέλεσματος, εμφανισιακού ή/και αθλητικού, πρέπει να προγραμματιστούμε για μια περίοδο τουλάχιστον δέκα μηνών. Τώρα, λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε και είναι ακόμα δυνατό να διορθωθούν ορισμένες ατέλειες από τώρα και μέχρι το καλοκαίρι και να βελτιωθεί σημαντικά η φυσική μας κατάσταση.

Για όσους θέλουν να αδυνατίσουν

Για εκείνους που θέλουν και χρειάζονται να χάσουν βάρος, ένα από τα συστατικά που απαιτούνται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι ένα πρόγραμμα διατροφής, σχεδιασμένο από έναν διατροφολόγο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε αθλούμενου. Όλα αυτά, όμως, πρέπει να συνοδεύονται από μια καλή προπόνηση στο γυμναστήριο, όπου η βάση όλης της εκπαίδευσης θα είναι η αερόβια προπόνηση (με το ποδήλατο ή το διάδρομο), παράλληλα με την τεχνική της αντοχής στην αίθουσα του βάρους για τόνωση.

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν μϋικά κιλά

Διαφορετική είναι η κατάσταση εκείνων που σκοπεύουν να φτάσουν στη θάλασσα με μερικά κιλά μυϊκής μάζας περισσότερα. Υποθέτοντας ότι είναι πιο δύσκολο να αποκτήσουν μυϊκή μάζα για να χάσουν το λίπος του σώματος, θα συμβούλευα να προπονηθούν με βάση τη στοχευμένη προπόνηση για δύναμη καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Αυτές οι προπονήσεις, από το Φεβρουάριο μέχρι τα μέσα Μαΐου, καλό είναι να ενισχυθούν για να επιτευχθεί ο όγκος και να να επικεντρωθεί ο σκούμενος στην τόνωση της μυϊκής μάζας, και από το Μάιο μέχρι το τέλος του Ιουνίου, να συνεχιστούν με τις ασκήσεις που θα έχουν ως στόχο τη δύναμη. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή, είναι αναγκαίο να συμβουλευθούμε ένα διατροφολόγο, διότι, ανεξάρτητα από τους στόχους, ένα πρόγραμμα κατάλληλης τροφής θα είναι πάντα ένα απαραίτητο συστατικό για την επίτευξή τους.

Συνοψίζοντας

Σε κάθε περίπτωση, οι προπονήσεις πρέπει να γίνονται με βάση το κριτήριο του ποια τεχνική ταιριάζει καλύτερα, τόσο στη σωματική μας διάπλαση όσο και στις ανάγκες μας.
Και είναι περιττό να πούμε, ότι για τους παραπάνω στόχους, η συμβολή ενός personal trainer είναι ιδανική γιατί μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα και κυρίως πιο στοχευμένα στις προσωπικές σας ανάγκες.

Να έχετε όλοι υπέροχες γιορτές και να επιστρέψετε με όρεξη στις προπονήσεις σας με το ξεκίνημα του 2015.
danaiΑπό Παπαγεωργίου Δανάη ( Personal trainers – Fitness Training)

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ FITNESSTRAINING - BEST GYMS
© Created by Spiral Mango - All Rights Reserved Fitnesstraining